🍴別忘了• 今次嚟到位於荃灣千色匯嘅別忘了🌸由餐廳外面已經被入面嘅櫻花樹吸引住😚 一坐低嘅時候仲俾咗兩張許願簽俾我哋掛上去🔖————————————————❶ 別忘了九宮格拼盤 $98鹽酥雞|花枝丸|甜不辣|醉雞|滷水蛋|肉鬆豆腐|肉操燙青菜|香腸|香酥魷魚炸物方面都炸得好香脆 特別係鹽酥雞嘅鹹度啱啱好 有驚喜嘅係醉雞好入味🤫 台灣腸仲配埋啲蒜頭 似足喺台灣食嘅一樣🥺整體來講9款食物都唔錯 可以樣樣都食啲 啱晒啲選擇困難症嘅人!!❷ 滷肉飯 $28食台灣嘢點可以冇滷肉飯🍚!上到枱覺得好的式🤣28蚊黎講都算係咁🤣佢就係平時一碗飯嘅size,啲肉切到一粒粒,肥肉比例就多啲🤏🏻會覺得有油香🤪仲會咬到幾粒軟骨仔🤣有啲鹹鹹地嘅辣菜脯喺側邊~個汁就鹹甜鹹甜咁!岩哂撈飯✨❸ 紅燒湯麵 $42一嚟到嘅時候份量比想像中少😂女仔可能未必夠飽 可能要嗌多少少小食🤣同埋注意返係冇其他配料㗎🤫我選擇咗粗麵 麵質都幾掛湯和煙靭🍜而且湯底好濃郁又好香牛味 整體來算唔錯✨➍ 別忘了綠茶(凍) 跟餐+$10❺ 烏龍奶茶(熱) $25烏龍奶茶有啲驚喜🤫平時啲烏龍奶茶都好易比奶茶味蓋過 但係有驚喜嘅係佢烏龍味依然好突出 同

🍴別忘了

————————————————
❶ 別忘了九宮格拼盤 $98

❷ 滷肉飯 $28

❸ 紅燒湯麵 $42

➍ 別忘了綠茶(凍) 跟餐+$10
❺ 烏龍奶茶(熱) $25

烏龍奶茶有啲驚喜🤫平時啲烏龍奶茶都好易比奶茶味蓋過 但係有驚喜嘅係佢烏龍味依然好突出 同奶茶嘅味道大約5050🥰冬天係時候飲杯熱飲暖下胃🤩
————————————————
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10