2019-04-09 70 浏览
成日都好夜收工,周圍嘅鋪頭餐廳食肆都已經關門,幸好有一間專售賣排骨飯、蒸點心等食物的餐廳,我們二人就入去試試。餐廳門口以開放式收銀處設計,可以讓客人外賣自取落單,蒸飯點心等食物還能夠即叫即打包。估唔到呢個時間餐廳入面嘅座位都幾乎爆滿,隨即店員奉上兩杯水,而牆上則貼滿各款食物圖片及餐牌,不禁垂涎三尺。先叫了一些點心和蒸飯。北菇雞飯一盅盅新鮮出爐,驟眼睇表面全部都係雞件同埋冬菇,隨即自行因應口味落蒸飯豉油。雞件肉質鮮嫩,冬菇口感軟口,底下嘅飯熱辣辣,仲好入味添。另外豉椒鳳爪好肥美,每一件鳳爪都好大隻。見到大部份客人來到這裏都必吃常餐和多士,我也不忘點了一份雙拼三文治🥪,加一蚊仲有烘底。食落去除了三文治脆口之外,入面嘅餐蛋非常足料,一啖有幾種口感,可以說是極級享受。最後還Order了我最喜歡的熱鮮奶暖一暖胃,今晚肯定好好訓🤣。聞到朋友的凍奶茶很香濃。食到非常飽肚都只係$130左右,本人覺得這間餐廳的食物質素唔錯,而且上菜速度快,難怪這麼夜也非常爆滿。

先叫了一些點心和蒸飯。
雞件肉質鮮嫩,冬菇口感軟口,底下嘅飯熱辣辣,仲好入味添。

另外豉椒鳳爪好肥美,每一件鳳爪都好大隻。

聞到朋友的凍奶茶很香濃。