2022-01-27
餐廳:Time Park Lounge (尖沙咀)地址:尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫香港人一齊撐起香港🇭🇰!呢間喺尖沙咀棉登徑開咗三年有多嘅古色英倫風餐館Time Park Lounge @timepark_tst 🇬🇧,雖然門面唔算光鮮,但入面就充滿住重重嘅驚喜🎊,如果錯過咗就係你嘅損失😎,一於等我帶你一層一層咁揭開餐廳嘅神秘面紗啦👻行落樓梯,首先映入眼簾嘅喺牆上英國火車站嘅塗鴉🚉,仲有Beer Pong同一個放咗唔少live band樂器 嘅corner🥁。原來其中一個老世喺社工,主要輔導對象喺年青人,希望提供一個夠玩味嘅地方比年青人喺到hea同聚會,唔洗成日流連街頭,趁機喺到同佢哋玩樂輕鬆一番經過調酒嘅bar corner就去咗另一個空間,仿佛進入咗另一個世界,其中一個做室內設計嘅老世以「逃出夢幻記」做靈感來源,希望打造一個室內森林嘅感覺🌴,比人可以喺到抽離一吓現實生活,有棵巨樹由地下連至天花板,仲有唔少乾花同各式各樣木系、動物/家居有關嘅擺設,環境相對比較relaxing🥰,啱晒傾偈依家疫情底下,餐廳推出$58抗疫午餐優惠,堂食外賣都喺$58,買兩個set仲送蒜蓉包,而
地址:尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫
香港人一齊撐起香港🇭🇰!
依家疫情底下,餐廳推出$58抗疫午餐優惠,堂食外賣都喺$58,買兩個set仲送蒜蓉包,而佢哋每個月會轉一次Menu,希望附近嘅街坊同打工仔都可以喺到食到平靚正嘅食物😌;堂食叫任何小食都有9折優惠,所有酒款仲喺以Happy Hour價錢去計,叫生啤/啤酒仲比原價比多$10-$20🍺,House wine仲做緊買一送一,如果喺酒鬼嘅你當然唔好錯過$298任飲6款紅白酒3個鐘嘅優惠啦🍷
✝️Timepark炸魚薯條 $98
呢度炸魚與別不同嘅位緊喺原條炸魚上啦🤤,用咗鱈魚去脆炸🐟,炸皮薄脆而唔油膩,完全唔會有一口粉嘅感覺,
是日餐湯(+$15)喺自家製忌廉椰菜湯,先壓爛啲椰菜整成蓉,加入忌廉同其他調味,每啖都食到椰菜蓉,一啲都唔覺得好水好稀🫕;另外叫咗田園沙律(+$15)同是日甜品(+$12),沙律尚算新鮮🥗,加咗黑醋去調味,不過份量唔多感覺唔抵食;
✝️Romantic $128 (Happy Hour)
叫咗杯Cocktail嚟飲,喺用自家製烏龍茶Gin做base嘅酒,
不得不提嘅喺,早排ViuTV嘅人氣劇《大叔的愛》都曾經喺到取景拍攝🎬,想一睹呢到嘅氣氛、試吓佢哋嘅cocktails同美食、搵個relaxing嘅空間休息吓,Time Park Lounge絕對喺個唔錯嘅選擇💛