2022-07-14
好睇又好食⭐️明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138貓耳朵係呢度嘅signature food,點可以唔試🤣貓耳朵煮得軟硬適中,口感富有嚼勁,煙韌彈牙,我自己好鍾意呢種口感👍🏻明太子醬分量十足,仲加咗加三文魚籽同蟹籽,口感好豐富,醬汁濃郁,鹹淡適中~貓耳朵掛汁力比意粉強,每一粒都沾滿了醬汁,真係好正💕而蟹棒經過火炙,帶有微微焦香,味道都幾鮮甜~安格斯牛肩胛一口牛溫泉蛋茶漬飯 $198牛係一粒粒咁,分量比得幾多,有成7-8大粒~牛味幾重,而且唔會煎得過熟茶漬飯比較少見,出奇地佢係用意大利米,口感更加有層次,煙煙靭靭咁~ 而個湯汁比較清,仲加咗菇菌,配埋個溫泉蛋一齊食很不錯👍🏻+$45 套餐:餐湯、餐包、飲品餐湯日日都唔同㗎~今日係南瓜湯 飲完第一啖嘅感覺係:真材實料,飲到南瓜一絲絲嘅口感,南瓜味重好濃郁~高汁⭐️穀物餐包好夠熱! 好味又健康!呢個包係好實實在在嘅包,食完都有少少飽肚🤣穀物包一定要趁熱食呀~熱食口感係最好的😋熱手工黑芝麻 補$1黑芝麻由餐廳自行研磨,真材實料,仲飲到有少少黑芝麻嘅顆粒,芝麻味非常濃郁熱鮮奶焙茶 補$1係用丸久小山園嘅焙茶製成,茶奶比例很好,焙茶味道甘香而不苦澀,整體飲
好睇又好食⭐️
明太子岩鹽燒蟹棒貓耳朵 $138
貓耳朵係呢度嘅signature food,點可以唔試🤣
而蟹棒經過火炙,帶有微微焦香,味道都幾鮮甜~
牛係一粒粒咁,分量比得幾多,有成7-8大粒~
牛味幾重,而且唔會煎得過熟
而個湯汁比較清,仲加咗菇菌,配埋個溫泉蛋一齊食很不錯👍🏻
+$45 套餐:餐湯、餐包、飲品
餐湯日日都唔同㗎~今日係南瓜湯
穀物餐包好夠熱! 好味又健康!
熱手工黑芝麻 補$1
熱鮮奶焙茶 補$1
係用丸久小山園嘅焙茶製成,茶奶比例很好,焙茶味道甘香而不苦澀,整體飲落香濃幼滑👍🏻👍🏻
強烈建議跟套餐,太抵啦💓💓
餐廳整體環境不錯,裝修好有心思,花花主題有好多打卡位! 食物質素不俗,飲品幾出色~拉花靚😍
走過十萬八千里找到你 (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓