2022-11-29
一向都鍾意同閨蜜bookmark 唔同靚靚cafe 打卡,今次要去試嘅就係呢間走過十萬八千里找到你,不過我哋唔使行十萬八千里,呢間cafe 位於旺角鬧市,絕對好容易就找到佢。 成間餐廳嘅天花都掛滿乾花,好似走咗入去花花世界咁💐🌹🌺。再加上牆上面嘅油畫亦都好靚,啱晒打卡呀。😍🤩 Set Dinner 可以散叫或者加$45跟餐,有餐湯、餐包同埋$55以下嘅飲品。咁我同就揀咗跟餐,我同閨蜜一個揀飯,一個揀意粉。 個湯係磨菇湯🍄,用一個有炳嘅大杯裝住,方便飲用。磨菇湯唔會太過杰身,飲完都唔會過飽。 酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉🦀🍝:一大隻軟殼蟹鋪喺面,夠晒睇頭,軟報蟹鬆軟酥脆,意粉條條分明,煙韌彈牙,忌廉汁唔會太膩,加上香草,味道恰到好處👍。 壽喜燒牛肉茶漬意大利飯:平時意大利飯就食得多,茶漬意大利飯就真係第一次試,好似食湯飯咁。面頭有一隻溫泉蛋,刺穿蛋黃,撈埋鰹魚絲落啲意大利飯度一齊食,以日式同埋西式fusion 食法,相當特別。壽喜燒牛肉都好稔,好似牛肉飯專門店嗰啲感覺。 Chocolate Latte☕️,面頭加咗好多cream,賣相好靚,啱晒打卡。 柚香菠蘿檸檬梳打🍹:柚子加埋菠蘿,味道好fr
柚香菠蘿檸檬梳打🍹:柚子加埋菠蘿,味道好fresh。