2022-10-20
➰今日收工約咗朋友見面傾吓計 見到呢間☕️Café 之前收藏咗都未有時間去就去試吓 當時候就俾佢咁特別嘅名 🌸🌸走過十萬八千里找到你吸引咗☺️➰餐廳裝修都係用🌺乾花做主題 而且牆身都係有好多手繪壁畫好靚🎨如果想尼📸打卡建議晏晝嚟會好啲 因為光線會充足好多✨🌈夜晚來嘅感覺會帶點神秘有情調🤫➰餐廳菜式主要係fusion菜 融合咗法國 日本 意大利🇮🇹等等既國家 精選晚餐可以加$45轉套餐 會有餐湯 餐包同飲品😗➰安格斯牛肩胛一口牛🐮溫泉蛋茶漬意大利飯 一口牛份量好多❤️肉質結實口感嫩滑 配埋濃郁流心蛋 味道相當豐富☺️➰法式🦀蟹肉墨魚汁扁意粉🍝 扁意粉煙靭彈牙 配埋蟹肉鮮甜美味 食物既擺盤都係有心思🫶🏻➰黑松露薯條配松露醬🍟薯條份量超級多 薯條本身上邊有黑松露粒 但個精粹係在於個黑松露醬汁 啖啖黑松露香味 正😍👍🏻➰🍹飲品叫咗杯熱手工黑芝麻同凍朱古力🍫糖水舖就食得多芝麻糊 真係第一次喺Café有手工黑芝麻飲品 味道好濃郁 仲要有拉花添 打卡一流🤩📸