2023-06-15 35 浏览
最近多番見朋友,就多左發掘小店,約左朋友喺旺角附近行街,揀左賞島咖啡屋☕ 店員(?)好nice呢,見到我打卡,就俾左d miniature我影相📸️➿ 蒜油花椒蜆肉意大利麵 ($98)唔好俾「花椒」呢個字嚇親,加入意粉入面辣得惹味😋 辣度係唔食辣既朋友都接受到☺️ 花椒味好香,亦都好香蒜味🧄 蜆肉都幾新鮮冇沙~➿ 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 ($138)超豐富的ADB😍 有煙三文魚、煙肉🥓 溫泉蛋、牛油果🥑 蘑菇🍄 沙律菜🥗 車厘茄、牛角包🥐 用料都靚,鍾意佢地既蛋用左溫泉蛋取代炒蛋,更加健康😆 沙律菜用左黑醋調味,on top加左d士多啤梨🍓 再開胃d!➿ 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)朋友覺得杯凍抹茶latte 🍵都幾香滑,抹茶味可以再濃郁d,可能因為有加冰啦,熱飲應該ok的😆➿ 𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)而我呢杯芝麻latte就超級濃郁☺️ 明明間唔中都有攪拌下,但係飲到發現原來沉澱物都幾多,雖然本身都夠哂濃郁,攪勻應該濃到不得了~

➿ 蒜油花椒蜆肉意大利麵 ($98)

➿ 𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 ($138)

➿ 𝑴𝒂𝒕𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)

➿ 𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($45)