睇Uncle K 介紹銅鑼灣開咗間新式有特色嘅泰國餐,咁就約咗朋友過嚟撐枱腳餐廳大細適中枱與枱之間嘅距離還好,重點係呢間餐廳嘅菜單非常有特色淨係見到菜單嘅圖片同埋介紹你都即刻變得好有食慾😍朋友都想食啲餸飯餸咁所以我哋就嗌咗咖喱薄餅而我呢就好想食牛舌👅餐牌上面有幾個牛舌嘅做法咁就見到黑椒牛舌感覺幾新奇就嗌咗。一試就上癮,牛舌切得細細粒咁樣做反而能夠提升咗牛舌嘅煙韌度加埋新鮮嘅黑椒嘅香味呢碟餸非常值得配生菜或者配白飯呢碟餸亦都係全晚嘅焦點🥹另外落單嘅時候睇緊飲品嘅餐單見到有呢個新出嘅芫荽梳打,作為芫荽紅加上諗住可以下下火咁就捱住呢個梳打,驗身未唔係話好重,但係非常適中夏天🌞飲係一流整體嚟講呢餐飯非常滿意,我同朋友都食得好開心如果喺銅鑼灣諗唔到食咩泰菜嘅話呢間係一間價廉物美嘅好選擇👍🏻👍🏻👍🏻gains power: 7/10taste: 9/10

嘅做法咁就見到黑椒牛舌感覺幾新奇就嗌咗。

gains power: 7/10
taste: 9/10