我同男朋友都中意食刺身,但經常8點幾去食飯都要等 所以我地就提早少少7點左右去食。番本都好近地鐵站,係b2出口行幾分鐘 搭電梯上3樓就到啦。其實地方幾寬敞,上到黎已經好多人,好在提早少少 之後都滿人了。我地第一時間去拎飲品,都有幾多選擇。但我地都係飲百事同忌廉乳酸。前菜我地簡大芝麻八爪魚,一人一隻 大大隻,非常可口。今日黎到,原來係第二日加左蒸氣火鍋。又幾得意喎,兩個人食就細細個,4個人就大d。咁我地就點了半殻帆立貝,鮮冬菇,金菇,肥牛。帆立貝幾新鮮,清潔得好乾淨之後梗係點刺身啦,食放題最重要既一部分。如果食百幾蚊既放題刺身,大多係失望收場。呢到都係多幾十蚊,所以平時食放題都會簡$2xx。一分錢一分貨,我地就點了三文魚、象拔蚌、白玉拖羅、帶子同埋甜蝦刺身。一黎到,頭盤都係最豐盛,我最中意就係三文魚,佢肥瘦均勻,唔會話太多脂肪唔好食,而且又切得適中,肉質鮮嫩、口感一流。而男朋友就話白玉拖羅幾好食,食落幾似三文魚。壽司-火炙三文魚同芝士玉子壽司。火炙三文魚係用魚腩,好滑溜好好食。炸物-日式芝士年糕,我怕太濟,所以點了一塊食,好正啊每之食放題我都會點,我中意個口感,咬落去軟綿綿。燒烤-點了牛
我同男朋友都中意食刺身,但經常8點幾去食飯都要等
所以我地就提早少少7點左右去食。
,好在提早少少 之後都滿人了。

炸物-日式芝士年糕,我怕太濟,所以點了一塊食,好正啊
每之食放題我都會點,我中意個口感,咬落去軟綿綿。

燒烤-點了牛舌同芝士蟹子燒帆立貝,牛舌出面食都幾貴,而呢度都整得幾好食。

湯-人參雞湯 都係點了一碗,好似在家既感覺,
男朋友都話好飲。飲呢個可以消下腸胃^_^

咁即興黎食,點會唔叫返杯清酒,其實都幾高濃@@飲到有點暈,可能平時睡得唔夠。

最後梗係食糯米糍。哈哈 我男朋友拿了一個抹茶一個香芋,我話食抹茶味,之後佢話香芋好食d,佢就拿了香芋給我。果然,香芋味係好食d

總括而言,呢到環境舒適,多人仲可以入vip房,仲舒服,之後店員都好細心,個蒸汽火鍋關了又幫我地開返,好好笑容,令人舒服。而食物質素又OK,出野食都幾快。下次會再黎~

2017-02-08