2024-01-07 157 浏览
走进餐厅,先系一眼望到啲芒果糯米糍,简直闪闪生辉啊!软糯嘅外皮一啮,里头𠮶股芒果嘅香甜酸凉🥭,真系叫人一试爱上!桂花香芒卷嘅话,透透地嘅啫喱层喺咀里化开,洋溢嘅花香夹带住芒果嘅果香,食落好有层次感,清新得嚟又唔会腻口。之后,再试埋啲特色雪冻😋,每一啖咬落去都听到啲芝麻花生碎嘅脆声,入口即化,整个人都凉快过水。食完之后啲口感同味道都挂住喺脑海里面,唔停咁喺脑海里打转。这间嘅美食嚟自创意同心思,每样食物都好似艺术品噉美,呢度绝对系讲求质素嘅好地方!啲雪糕杂果椰汁西米露,就算系寒冷嘅天气下都能够带嚟一丝丝暖意,细细碗里面满载满载嘅果香同甜蜜,令人停唔住口🍨。下次有机会,我一定会再嚟试过,尤其系想同朋友分享下呢啲难忘嘅滋味!