衷心推荐呢间餐厅俾大家,无论食材,卖相,服务定系味道都系满分。相比我之前食过几间既Omakase,铁人旨花既厨师发办最令我满意,每款菜式都比到惊喜我,每一口都系满满幸福既感觉,实在令我回味无穷,而且师傅会详尽讲解每一款食物,店主又会主动问我地意见,关心我哋够唔够饱,服务一流,非常值得我去写一个好评去支持❤️-坐系吧枱,可以近距离欣赏师傅大显功架。前菜包括:静岗县蕃茄,八爪鱼,和牛海胆 蕃茄上轻洒上水晶岩盐,味道更丰富。慢煮八爪鱼🐙入口软稔,配上秘制酱汁,味道香浓,入味。和牛海胆经轻轻炙烧过,和牛介乎生熟之间,油香四溢,配上海胆既甘甜,为今餐揭开序幕。前菜已经好出色,估唔到接落黎既刺身更加惊艳。金色既盒子盛载住四款刺身,卖相精致,贵气逼人。池鱼肉质软滑,配上咸香绵滑既海胆,令人欲罢不能。赤贝爽口弹牙,鲜甜美味。而油甘鱼同金目雕肥美厚肉。每一款刺身都各有特色,令人回味。东星斑,肉质较为结实。我觉得个精髓在于鱼皮,经炙烧过后香味升级。第一次食脑天,即吞拿鱼头顶肉,一条吞拿鱼只得两片,非常矜贵。脑天筋少而脂肪多,油脂丰腴,油香满溢。-接落嚟就系寿司既环节啦👏🏻特别要赞一赞个配菜,萝卜经柚子腌过,
坐系吧枱,可以近距离欣赏师傅大显功架。

前菜包括:
静岗县蕃茄,八爪鱼,和牛海胆
蕃茄上轻洒上水晶岩盐,味道更丰富。
慢煮八爪鱼🐙入口软稔,配上秘制酱汁,味道香浓,入味。

接落嚟就系寿司既环节啦👏🏻
特别要赞一赞个配菜,萝卜经柚子腌过,再洒上柚子粉,效果就好似西瓜配话梅粉咁,相得益彰。萝卜冰凉爽口,味道酸甜,食到停唔到口😋用黎解腻一流。

白虾上面既粒粒系手指青柠同三色芝麻,增加好口感同味道层次。寿司饭入面加左少量芥茉,又轻轻洒上豉油,其实无需再额外蘸豉油都已经好好食,可见师傅既细心。
深海池鱼肉质结实,鱼味香浓。

新鲜秋刀鱼先会拎黎做刺身,接近秋天,秋刀鱼亦都愈黎愈肥美。最特别系配上姜葱,好似九唔搭八咁但又几好食。

呑拿鱼背位,油份不多。上面系脂肪,用黎增加油份,入口甘香。

赤卢鱼,入口软稔,好香口,有入口即融既幸福感觉☺️

上层铺满新鲜海胆,口感绵滑,味道香浓而且唔腥,完全满足到我呢个海胆控😋我朋友唔食海胆,师傅就为佢准备左吞拿鱼蓉,但我都系钟情于海胆多啲。

食完海胆有啲腻,饮返碗热腾腾既蚬汤就岩啦。汤既口味较淡,正好清一清喉咙,一解腻感,而且蚬都好新鲜,咬落去多汁,可见餐厅严选食材。

甜品系柚子雪芭同豆腐雪糕👍🏻
柚子雪芭清新怡人,绝不甜腻,入面仲有粒粒柚子。豆腐雪糕🍦豆腐味道较重,比较甜,都系柚子雪芭较合我口味。
仲有香煎带子同拖罗都非常好食!食得相当之饱!今晚既Omakase令人难忘,卖单每人$1408。厨师发办黎讲价钱合理,食物绝对对得住个价钱,而且每款食物(除左蕃茄因为我唔食😭)都比到惊喜我,黎紧都会推荐比朋友👍🏻