2018-09-27
難得升左職,同同事黎食餐好嘅!餐廳裝修好別緻,花花嘅裝飾讓人猶如置身於日本。店員好細心的幫我地放袋入櫈下嘅藤籃:我地揀左個伊勢海老鉄板燒,每一道菜式都會為我簡介一下。前菜:野菜沙律+火炙帆立貝配三文魚籽沙律菜好新鮮,爽脆清新。帆立貝微炙燒過,仍然鮮味十足!而且配搭芥末醬,口味創新開胃~汁煮東星斑師傅出場!只見佢非常純熟,先將魚皮弄出,再煎香東星斑嘅兩面,最後淋上洋蔥燒汁,而魚皮則壓扁煎至脆口。魚肉新鮮嫩滑,同燒汁味道好夾!海膽汁伴龍蝦又係師傅表演嘅時候, 只見佢三扒兩撥 就已經將龍蝦起肉,十分有功架👏🏻 龍蝦大隻又厚肉,食物中不乏口感,非常彈牙! 最正係個海膽汁,好鮮味好濃🤤熊本縣產A5和王牛牛肉相當重量級,師傅好細心咁先問我哋要幾成熟,然後再將兩邊煎香切成肉粒, 未入口已經 聞到 好香嘅牛味,食落仲好juicy! 夾埋一齊食,中和油膩感👍🏻和牛炒飯個飯炒得好乾身,又唔會太油,有埋 細細粒嘅牛肉粒,食落好有口感!,而且炒得好香好有鑊氣,我同同事好快就ko咗!😂清酒煮蜆淡淡嘅酒味, 蜆幾大隻好肥美,仲要少少海水味,yummy!! 👍🏻
前菜:野菜沙律+火炙帆立貝配三文魚籽
沙律菜好新鮮,爽脆清新。
汁煮東星斑
海膽汁伴龍蝦