2021-04-30 82 浏览
今日收工同朋友特登去試下呢間新開冇耐嘅fusion西餐廳。入面啲員工全部都超有禮貌,一坐低就比menu我地,仲好有耐性介紹餐廳今日嘅set有啲咩食。以下係set dinner menu:同5 course menu:我地一於就各試一個menu以下係Dinner set menu包嘅food:餐前包,可refill,仲有幾種麵包添,全部都即焗,熱辣辣的,我最鍾意係圖中圓形嗰粒,係超級好食!入面仲有啲cream cheese!不禁地refill左2次。油甘魚刺身薄片超級新鮮,好好食!仲有d柚子醬,好特別,又幾夾,好食!加30蚊轉嘅龍蝦湯超級濃郁!唔錯!不會太咸澳洲M5和牛肉眼 $498 要左6成熟,黎到大概6至7成倒,啱啱好,超好食!非常juicy!又大片,真係好正!加埋隔離個日本薯仔,真係perfect!最後係跟餐嘅甜品 薄荷朱古力撻 色香味俱全,擺盤幾靚,食物質素又高,真係可以比滿分!以下係five course menu 嘅食物yster 係jumbo size oyster!!! 超大粒超鮮甜!超級滿足!日本白海老刺身下面係刺身,上面有芒果同魚子,夾埋食又幾夾,好食!香煎日本帶子擺
今日收工同朋友特登去試下呢間新開冇耐嘅fusion西餐廳。
以下係set dinner menu:

同5 course menu:

我地一於就各試一個menu

以下係Dinner set menu包嘅food:

油甘魚刺身薄片
超級新鮮,好好食!仲有d柚子醬,好特別,又幾夾,好食!

加30蚊轉嘅龍蝦湯
超級濃郁!唔錯!不會太咸

澳洲M5和牛肉眼 $498

最後係跟餐嘅甜品
薄荷朱古力撻

色香味俱全,擺盤幾靚,食物質素又高,真係可以比滿分!
以下係five course menu 嘅食物:

Oyster

日本白海老刺身
下面係刺身,上面有芒果同魚子,夾埋食又幾夾,好食!

香煎日本帶子
擺盤超靚,好似件藝術品咁,好好食,帶子好大粒!又新鮮!

香煎日本銀鱈魚
好好食!唔會overcook,魚係有汁的!同埋上面原來有海膽,配埋脆脆的牛蒡,真係幾好食!

最後一道餸啦!
係柚子朱古力moose加云呢拿icecream!
冇得彈,個moose滑到一個點,不會太甜,實在太好食