2017-09-15 292 浏览
兩星期前已經約咗班同事一齊去食放題,諗左好多間放題都唔知食邊間好,最後有個同事提議不如試吓旺角呢間大滿喜,因為我之前都食過樓下嗰間樂天大喜屋,所以都有興趣試吓呢間大滿喜,不過因為都係大喜屋集團,所以我諗應該都唔錯。一入門口就見到個飲品櫃,飲品嘅種類都幾多,有茶類、可樂、忌廉溝鮮奶、果汁、維他奶,仲要有酒添, 真係一家大細都啱。出邊有個沙律吧同小食吧,可以自製沙律食,另外仲有啲小食,例如炸餃子、薯格等等,仲有個甜品櫃。呢排電視都成日講唔好食咁多三文魚,我自己就叫咗一碟試吓啲刺身,北寄貝同鮑片都好好食,好鮮甜。我最愛嘅火炙壽司,啲飯嘅size細細舊唔錯,火炙三文魚入口即溶,建議一定要食,另外仲有啲卷物,另外梗係要推介一下大喜屋最出名嘅芝麻雞翼,香脆可口,雞肉嫩滑。仲食咗好多種唔同嘅菜式,每一款都幾好食,同埋好出色,另外佢啲位坐得好舒服,因為我哋係五點半入座,所以都唔係好多人,建議如果返shift嘅朋友都可以試吓五點半食,七點半黎座。
2017-09-13