2017-12-12 258 浏览
荃灣一帶都有唔少好野食,今次心血來潮同朋友一齊試下呢間拉麵。一坐低就有侍應拎兩杯水黎,環境清靜乾淨,坐得幾舒服,唔使迫住聽隔黎枱既對話。拎起張紙見到有得好似一蘭咁Customize,自己揀麵質,直麵定曲麵 濃定淡,走唔走蔥,加唔加配料。平平地 $59 就有選擇,朋友叫左個清清地既名屋豚肉拉麵,鐘意濃味既我叫左赤紅地獄拉麵,加$15有4件豬軟骨,抵! 最後再加左$18叫左杯提子果酒,朋友就叫左杯白桃果酒。叫完拉麵,見到啲小食呼喚緊我地😍。。。 小小地叫左個三文魚手卷同香蔥拖羅手卷同香辣雞翼。首先黎到既係野飲,比想像中濃同香。等左陣拉麵就逐碗黎到,唔食得辣既朋友都唔使怕,我揀左正常口味,呢個辣唔過份,少少辣夠哂濃,唔錯。三文魚籽比出面既好好多,唔腥,幾夾個麵。朋友話佢個拉麵都唔錯,好舒服。食完個拉麵,啲手卷就到啦! 嘩!!呢個surprise左,啲料好足,個拖羅手卷好好食,個三文魚手卷用左沙律醬襯底。最後雞翼一到!!! 因為太吸引所以連相都唔記得影就食左件啦 😂 所以你見到淨返一件。。味道同賣相一樣,一啲都唔呃人,超好食! 又係辣得岩岩好,唔食辣既人都可以試下食,真心推介 😋食咁多野,每

首先黎到既係野飲,比想像中濃同香。

食咁多野,每人都係一百蚊左右,唔使加一,鐵定會再有下次!

2017-12-11