2019-04-08
約了友人食生日飯,由於友人喜歡食酸辣麻辣野,所以向住呢類食物尋找。研究完一大輪後、終於俾我找到呢間向銅鑼灣嘅川菜餐廳。因為環境坐得舒服,食物又係朋友想吃的。所以決定試下佢。為左唔想等位,6點鬆就去左walk in。仲有卡位坐,正!朋友係愛好辣野,但我就只可以食bb辣嘅野......由於係慶祝朋友嘅生日飯,所以就點算了兩樣辣野俾佢品嚐一下。另外加個唔辣嘅湯,同甜品中和一下😆秘製酸菜桂魚酸菜魚係餐廳推薦嘅菜式,當然要試一下。酸酸味味我也喜歡。來到時候,樣子看似不辣。誰不知當我渴下一啖湯後,都幾辣下。麻中帶酸,酸中又帶點甜。魚肉相當的滑!而且沒什麼骨呢!還有麵底。d麵索晒d湯都真係幾正。不過我食了一小碗後就要休息一下。因對我來說都幾辣。但友人就飲得好開心呢。炒土豆絲之前向出面食過。不辣的。但呢度嘅炒土豆絲,都幾辣。其實應該係麻先啱。我想正宗應該就係麻辣的。雖然沒有其他配料跟土豆絲一起炒。但味道確實不錯。麻辣中帶一點酸。不過如果可以再酸多一點,那就更開胃海米冬瓜湯呢個冬瓜湯可以戒除我口腔嘅辣😆勁鮮甜。食不到辣嘅朋友,可以叫呢個湯飲。不錯高力流心香芋呢個甜點有驚喜呢!很好味! 平時出面多數係豆沙
為左唔想等位,6點鬆就去左walk in。仲有卡位坐,正!
朋友係愛好辣野,但我就只可以食bb辣嘅野......
秘製酸菜桂魚
炒土豆絲
海米冬瓜湯
高力流心香芋
呢個甜點有驚喜呢!很好味! 平時出面多數係豆沙, 呢度係用香芋呢。熱辣辣又不會太甜。讚👍🏻加埋呢個甜品就完滿晒