2021-09-02
屋子烤香蕉朱古力小鬆餅小倉抹茶戚風咖哩漢堡扒便當價錢💲: $78/ $65/ $8x (如果散叫價)好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4.5/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.6/5-屋子係大圍一直都有啲名氣,之後再開到去烏溪沙,環境大左又靚左。而家開到來將軍澳一貫簡約風,有榻榻米/普通座位,空間感都幾大🥳 不過想坐榻榻米早小小去好D,因為成日都要排隊架。當日平日下奏去到有下午茶,價錢會抵小小,仲包飲品(但呢排好似唔見,要問問) 🤩-✅烤香蕉朱古力小鬆餅。呢個小鬆餅塔好可愛!用左一塊塊mini pancake,食落鬆軟帶有蛋香😚好容易一啖接一啖。將佢地堆到個山咁再有一大pat cream同朱古力醬,等pancake點到呢啲醬唔會乾😬 香蕉就都係切片再灑糖去燒。覺得個鬆餅做得唔錯,大家都可以叫一個,但可以試其他口味,呢個口味係冇咩驚喜但好食🤭-✅小倉抹茶戚風。戚風蛋糕細細個又係好可愛😂 質感綿密濕潤,唔乾。但蛋糕冇咩味,抹茶味道唔出,要靠面頭的抹茶cream先得🤔cream打到好滑,啱啱好可以係面形成有厚度的蓋咁。最尾就鋪左紅豆帶出甜味。-❌咖哩漢堡扒便當。好普通的
烤香蕉朱古力小鬆餅
小倉抹茶戚風
咖哩漢堡扒便當
價錢💲: $78/ $65/ $8x (如果散叫價)
好味程度😋: 3.6/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4.5/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.6/5
❌咖哩漢堡扒便當。好普通的一個飯…漢堡扒比較鬆散,入面有小小洋蔥溝埋,重點係冇煎過,所以食落比較軟😥 咖喱汁好稀,唔夠味,而珍珠米都偏硬🤐ermm係一個係屋企都可能煮得好食過佢的質素🥺
個人推介食甜品雖然都小貴,但真係靚同精緻既。主食以我今次經驗同好多食評,就唔係咁推介啦☹️ 間鋪係好舒服同靚。