2024-01-10
天氣涼涼,最中意打邊爐。今晚等埋老公收工就去食牛摩,我哋都7點半先去到,唔算好多客人。餐廳環境舒適,坐位唔會好迫。入去食之前先揀套餐,再揀鍋底就可以入座啦。我地只係揀L1嘅牛肌腹肉就夠,因為最普通嘅肉就可以知道餐廳嘅質素。出面有自助區,有醬料,丸,麵,蔬菜,甜品,飲品,雪糕機自取。我地揀左人氣豬骨湯底同升級骨膠原雞白湯。骨膠原雞白湯值得一試,香濃,有黏黏口嘅感覺。坐定定就可以出去拎嘢食,每樣都拎左啲番嚟試下,蔬菜類都好新鮮。牛肉質素都幾好,肥瘦均勻,唔會太薄。大概淥十幾秒就食得,有牛味~~~強烈推薦可以沾溫泉蛋食,別有一番風味,更香濃同滑,好正!豬豚肉亦都好味,唔un㗎雞肉係雞脾肉,嫩滑好味🤤點個牛摩飯試下先,記得加溫泉蛋,細細碗自己再加啲牛肉係面,勁正!食完正餐要食埋甜品先,個朱古力Brownie好好食,入面有粒粒朱古力,雪糕係雪芭嘅口感。食完甜品,呢一餐好完美而家餐廳有活動,入去食就可以轉輪盤,我地中左一杯生啤,頭獎有100蚊現金卷㗎,可惜中唔到😅
我地揀左人氣豬骨湯底同升級骨膠原雞白湯。
骨膠原雞白湯值得一試,香濃,
有黏黏口嘅感覺。
坐定定就可以出去拎嘢食,
每樣都拎左啲番嚟試下,蔬菜類都好新鮮。
牛肉質素都幾好,肥瘦均勻,唔會太薄。
大概淥十幾秒就食得,有牛味~~~
強烈推薦可以沾溫泉蛋食,別有一番風味,更香濃同滑,好正!
豬豚肉亦都好味,唔un㗎
雞肉係雞脾肉,嫩滑好味🤤