2014-10-26 955 浏览
前日旧同学聚餐,商量过之后就定左去铁人旨花。我地book左8点食,餐厅环境几新几热闹; 人少少既话, 我强烈建议坐bar台,气氛一流﹗ 头盘系有wasabi味既八爪鱼,绿色既卖相的确系唔吸引,但系味道几特别。第1道菜系牡丹虾刺身,超欣赏伴碟既黄色啫喱,咸咸地好开胃。第2道菜系花寿司,有虾,海胆同鱼子,卖相好精致,但系味道一般 。第3道菜系烧烤版既带子伴翠玉瓜,上菜有d慢,好在味道够好,够多汁,好好食,等下都系值得既。第4道菜系鹅干配多士,第1次食鹅干,同电视讲既1样,入口即溶,又唔太腻!!!第5道系烤和牛, 卖相有d似煎酿3宝,配香草酱,味道 有d似香草味肥牛,而牛肉质素好,口感系会唔同D,入口即溶。最后黎左道海胆龙虾, 龙虾配海胆汁去食,系师傅配搭出黎既,味道好特别,令人欲罢不能。而但系6个人份量有d唔够 ,再加左个炒饭,味道就不过不失拉。甜品系雪糕版既frozen yogurt, 竽头味雪糕, 入面加左红豆,底下再加coinflakes, 脆脆地, 好有口感。Overall, 好多菜式都好新颖,但份量可以再多d就perfect lah

前菜
第1道菜系牡丹虾刺身,超欣赏伴碟既黄色啫喱,咸咸地好开胃。
牡丹虾刺身
带子伴翠玉瓜