2021-01-16 4494 浏览
-鉄人旨花🍽-铜锣湾人气铁板烧🔥另外佢都有另一边系做Omakase想去食就记得要book位因为铁板烧一枱Serve得6位客人😉-龙虾铁板烧🦞二人前 $23801️⃣前菜 蛋黄大虾 黑芝麻酱配豆腐虾肉好弹牙系虎虾黎而且蛋黄酱好入味😋最surprise系下面个黑芝麻酱配豆腐望落觉得好怪但食落好正好match豆腐劲滑😍2️⃣沙律沙律特别在用左Wasabi捞埋个醋几特别有淡淡Wasabi味攻上鼻🤣3️⃣汁煎白鳕鱼睇住师傅煮个洋葱汁同条鱼真系大开眼戒😍师傅将个鱼皮切出黎煎到劲香脆😋白鳕鱼系滑到入口即溶配埋个洋葱好正😍汁都舔埋🤣🤣4️⃣龙虾配海胆汁主角来了🦞!师傅将龙虾一开二再拆壳起肉😍一边煎个阵味系咁攻击我个鼻🤣除左龙虾佢个海胆汁都要讲讲呢个汁必点佢系唔会抽在龙虾个味而又保持到个海胆鲜甜唔够喉呀!😍5️⃣季节料理 莲藕西兰花忌廉原本以为下面个d系薯蓉原来系西兰花忌廉第一次食好特别不过有少少腻🤣6️⃣熊本A5和王牛又黎到入口即溶既和牛不是小编就唔太钟意个个莓汁😂好似唔太夹就咁食正d😂7️⃣炒饭食到炒饭其实已经有d饱🤣但和牛炒饭点都要食哂佢!8️⃣鸡汤呢个汤世界级正😋劲浓鸡味好好饮😍睇佢用个锡纸兜整成日觉得会倒泻😂9️⃣甜品拣左哈蜜瓜
鉄人旨花🍽

4️⃣龙虾配海胆汁

5️⃣季节料理 莲藕西兰花忌廉

6️⃣熊本A5和王牛

7️⃣炒饭
食到炒饭其实已经有d饱🤣但和牛炒饭点都要食哂佢!

8️⃣鸡汤

• 海胆汁煮龙虾
  • 清酒鸡汤
  • 熊本县产A5和王牛
2020-12-18 4438 浏览
🎄圣诞节将近, 大家系咪都烦恼紧去边食餐好嘅呢? 今日我地就同大家介绍一间节日庆祝嘅好去处啦!不过而家无左晚市时段,大家可以去食午市/ save低之後再去🥲而且今次介绍呢间铁人旨花铁板烧嘅质素真系好似去左日本咁,大家咁耐无得去,黎呢到一解乡愁都唔错架😂😂今次黎到我地叫左个「龙虾铁板烧二人套餐」,前菜系➡️黑芝麻酱冻豆腐,平时麻酱就食得多,今次黑芝麻酱味道非常浓郁,豆腐都够哂滑,食完已经好期待啦😋😋沙津系甜甜酸酸非常开胃,上面仲加左奇亚子够哂健康!到左第一道铁板烧➡️”汁煮白鳕鱼”,睇住师父系面前将肥美嘅白鳕鱼煎到成块都金黄,连鱼皮都用左类似日式拓饼嘅手法整成脆块,除左赏心悦目之外,食落仲有多重口感,白鳕鱼嫩滑得黎仲充满鱼独特嘅油脂味,加上用左清酒同酱油煮成嘅酱汁带出鱼嘅鲜味,真系差d汁都想饮哂😆之後就到左➡️”龙虾配海胆汁”,材料拎黎成只龙虾都够哂霸气,师父系铁板上原只起肉,加上龙虾膏同海胆整成酱汁,真系未食都觉得正😍一淡咬落去,明显食得出龙虾好新鲜,肉质好嫩仲好多汁,加埋酱汁,龙虾味就更突出,而且余味仲有淡淡嘅海胆味,真系一流水准。师父仲推荐我地用装饰嘅紫苏花配埋龙虾肉,为鲜味加上一阵清香

沙津系甜甜酸酸非常开胃,上面仲加左奇亚子够哂健康!
黑芝麻酱冻豆腐

汁煮白鳕鱼

之後就到左➡️”龙虾配海胆汁”,材料拎黎成只龙虾都够哂霸气,师父系铁板上原只起肉,加上龙虾膏同海胆整成酱汁,真系未食都觉得正😍一淡咬落去,明显食得出龙虾好新鲜,肉质好嫩仲好多汁,加埋酱汁,龙虾味就更突出,而且余味仲有淡淡嘅海胆味,真系一流水准。师父仲推荐我地用装饰嘅紫苏花配埋龙虾肉,为鲜味加上一阵清香,够哂特别👍🏻👍🏻
龙虾配海胆汁

再黎就到➡️”季节料理”,椰菜花蓉配莲藕,莲藕清香脆口,椰菜花蓉都够哂滑,系套餐中间有一个清爽体验准备迎接下一个主角
季节料理

食铁板烧又点少得和牛呢? 今次套餐就包左➡️”熊本县产A5和王牛”,和王牛油脂分布真系好靓。我地叫左5成熟,岩岩好带出左和牛嘅油香,师父配左岩盐,炸蒜片,芥末,柚子酱同一款甜甜地嘅特制酱汁,令口味更多变化,不过和牛我地都系觉得同岩盐最夹,盐份更能带出和牛嘅香味,真系食唔停口XDD😝😝
熊本县产A5和王牛

收尾仲有➡️炒饭同鸡汤,不过之前几道菜真系太令人回味,炒饭就略为失色。
炒饭

但系大乡里表示,铁上面直接用清汤同高汤煮鸡汤都真系第一次见🤣
饮落浓浓嘅酒香同清甜嘅鸡味都好好饮,呢排天气冻,驱寒就岩哂啦!
鸡汤

最後仲有雪糕作为甜品,成餐都好满足🥰🥰

龙虾铁板烧二人套餐 ($2380 +10%)
🔸 前菜
🔹 熊本县产A5和王牛
🔸 炒饭
🔹 鸡汤
🔸 甜品

总括黎讲价值的确唔平,不过服务同野食都系一流,我地就觉得物超所值啦,生日或者节日庆祝都系一个唔错嘅选择,会再黎一试👍🏻👍🏻

2020-12-02
黑芝麻酱冻豆腐
龙虾配海胆汁
2020-12-11 3410 浏览
今年老公生日,特意选择到鉄人旨花替他庆生,因为平日中菜、日本菜、西餐等都吃腻了,那不如生日当天就吃日式鉄板烧吧!由他发板,点选了《龙虾鉄铁板烧 二人前 $2380+10%服务费》。由於疫情关系,扇形铁板吧台上每两个座位就用胶板分隔,做好防疫措施。先付前菜两款:虾芝麻豆腐 - 配搭新鲜,虾爽口而黑芝麻味香。沙律 - 沙律菜新鲜清爽,配上藜麦、芥末柚子醋够开胃。师傅准备好今餐的材料,眼见有大大只新鲜龙虾、脂纹漂亮的熊本县产A5和王牛、肉质亮泽的白鳕鱼放於面前,令人垂涎。首先有《汁煮白鳕鱼》- 摆盘精致,鱼肉厚身但肉嫩,鱼肉连鱼汁够鲜味,而鱼皮煎香了成薄片够脆口。主角《龙虾配海胆汁》- 龙虾肉厚弹牙,味道鲜甜,只简单用上白酒煮煮制已跳够。另外配上鲜甜的海胆汁,更能带出龙虾的鲜味,很棒。季节料理《椰菜茶蓉 日本莲藕》- 口感像薯蓉,但是比薯蓉清甜和黏滑,好吃又简单有营养。《熊本县产A5和王牛》配车厘子红酒汁熊本县产A5和王牛可说是十分高质,因为代表无急冻过,新鲜又油脂丰富。我们选择了喜爱的五成熟。建议第一块牛肉先直接食用,然後第二块可点胡椒岩盐,轻轻提味,最後可加上wasabi和蒜片令口感和味

先付前菜两款:
虾芝麻豆腐 - 配搭新鲜,虾爽口而黑芝麻味香。

沙律 - 沙律菜新鲜清爽,配上藜麦、芥末柚子醋够开胃。

首先有《汁煮白鳕鱼》-

主角《龙虾配海胆汁》-

《熊本县产A5和王牛》配车厘子红酒汁

我们选择了喜爱的五成熟。
建议第一块牛肉先直接食用,然後第二块可点胡椒岩盐,轻轻提味,最後可加上wasabi和蒜片令口感和味道再提升。

《鹅肝炒饭(日本产米)》
用上四大只日本鸡蛋,很吸睛。
饭炒得刚好够乾身但不油腻,米饭粒粒分明,还有一粒粒浓郁鹅肝粒,令饭味更浓,再加上蛋香和葱香,很丰富的一碗饭。

《清鸡汤》- 鸡汤清甜,配上带子,配搭不错。

《柚子雪葩》- 滞
《夕张蜜瓜》- 多汁又清甜!

很满意的一顿生日饭。
2020-12-03
庆祝纪念
2020-12-08 2231 浏览
We visited Shika Teppan-yaki on a nice Monday night, and the place was rather packed, and rightfully so because it serves up very delicious food! The best thing about Teppan-yaki is that you can watch the chef prepare the food right in front of you and you can smell it before savouring it. Lobster Teppanyaki Set for 2 ($2380) The first beautifully plated dish is lobster with sea urchin sauce, decorated with colourful flowers. The meat is tender and juicy.The second photo features lotus root, whi

The second photo features lotus root, which was another artfully plated dish.

Next we have the toothfish with sweet soy sauce. Originating from the Antarctic Ocean, it’s on the richer, fattier side. It’s garnished with crispy fish skin on top. I loved the sauce as it really brought out the fresh flavour in the fish.

Then we have the Kumamoto’s A5 Wagyu, placed on top of healthy kale and served with wasabi.

And near the end there’s some fried rice, also fried in front of you, for comfort food.

The night ended with a selection of desserts. I got yuzu gelato and matcha gelato, which tasted light and refreshing after a filling meal.
2020-11-23
2020-12-02 2131 浏览
呢间餐厅主打Omakase同铁板烧,所有食材由日本严选再直送到港,确保处於最新鲜状态🇯🇵今日就试下💲2️⃣6️⃣8️⃣0️⃣嘅象拔蚌铁板烧(二人前)。💗前菜豆腐嫩滑重豆香,淋上香浓黑芝麻酱,非常开胃。面头嘅鲜虾爽口弹牙,以青柠柑橘渍吊起鲜味🦐💗沙律由沙律菜、车厘茄、樱桃萝卜、青瓜同藜麦制成,以芥末汁调味,入口酸甜微辛,爽脆清新🥗💗汁煮白鳕鱼鳕鱼煎至两面金黄,肉质雪白厚身且片片分明,食落细嫩结实,鱼鲜十足,完全唔腥,鱼皮另外煎至香酥脆口🐟配上浓味嘅味醂酱油汁,垫底嘅洋葱仲吸满酱汁嘅甜味同酒香🧅💗象拔蚌鲜甜嘅象拔蚌加入牛油、日本酱油同清酒爆炒,口感爽脆鲜嫩,完全唔韧🧈点埋碟边嘅芥末忌廉酱,只有Wasabi 香味唔会攻鼻,再带Creamy嘅奶香🐚💗季节料理今期系香煎莲藕配忌廉椰菜花蓉。莲藕简单以盐同黑椒调味,食落爽脆拉出藕丝。底下垫有绵密软滑嘅椰菜花蓉,既有蔬菜嘅清甜又有奶香🥦💗熊本县产A5和王牛和王牛嘅油脂分布达最高级12++,5成熟可保留其粉嫩色泽,肉质软腍松化,油脂丰盈,肉汁丰富,入口即化🥩蘸点玫瑰岩盐或黑椒可突显肉味🌹;涂抹Wasabi 或柚子酸汁有助解腻🍊;夹住香脆嘅独子蒜片食好惹味🧄;樱桃红酒

💗前菜

💗象拔蚌

💗季节料理
香煎莲藕配忌廉椰菜花蓉

💗熊本县产A5和王牛
和王牛嘅油脂分布达最高级12++,5成熟可保留其粉嫩色泽,肉质软腍松化,油脂丰盈,肉汁丰富,入口即化🥩蘸点玫瑰岩盐或黑椒可突显肉味🌹;涂抹Wasabi 或柚子酸汁有助解腻🍊;夹住香脆嘅独子蒜片食好惹味🧄;樱桃红酒汁比较浓郁独特🍒。配菜方面有炒羽衣甘蓝同甜蕃薯🍠

💗炒饭
选用日本珍珠米,配上洋葱粒🧅、雪菜🥬、葱花、红萝卜粒🥕同鸡蛋🥚,炒至粒粒分明,乾爽唔油腻,整体焦香惹味,另外附上额外嘅樱花虾同雪菜🍚

💗鸡汤
鸡汤味道朴素清淡,带一丝丝嘅酒香,以爽口嘅杏鲍菇片作衬托🍄有助缓和以上菜式嘅负担感🍲

💗甜品
夕张哈蜜瓜系季节限定,果肉赤红熟透,糖度特别高,食落香甜多汁🍈;柚子雪葩冰凉清新,柚子味酸甜自然,带甘涩嘅柚子肉🍨
2020-11-30
前菜
沙律
香煎莲藕配忌廉椰菜花蓉
2021-01-27 229 浏览
适逢男朋友生日,梗系要食返餐好既,今次去左鉄人旨花到食期待已久既omakase今次一早book定个靓位,要求坐系厨师面前野食就有成十几款,不过今次挂住食,净系影左几张相,就讲下我觉得最好味果几样啦!第一样就梗系龙虾刺身,睇住师傅系鱼缸拎出尼,超过新鲜呀,食落味道鲜甜,点少少柠檬汁都好好味啦!另外,仲有只手掌咁大既生蚝,要分几啖先食得哂,一个字形容,正!当然唔少得海胆啦,师傅一d都唔啬色,放好多落去,味道当然唔会令人失望其他好味既野不能尽录,大家快d去试下!

今次一早book定个靓位,要求坐系厨师面前

其他好味既野不能尽录,大家快d去试下!
2021-01-17 225 浏览
v好耐之前已经听过鉄人旨花呢间铁板烧,lunch set比晚市平一大半,包埋沙律、茶碗蒸、炒饭、味噌汤同甜品,选择都几多添.贵啲个set有南菲鲍鱼、带子、A5和牛薄烧同埋虎虾,不过食完隔咗几日先醒起原来当日师傅比漏左虎虾😂 带子同鲍鱼不过不失啦,和牛肉薄烧卷住好多葱粒,食落即刻感受到油脂同肉汁系口腔度爆发,而且葱粒爽脆,加埋食几香口;平啲个set就得法国鹅肝多士同蒜片煎牛扒,合格之上但未到有惊喜,高菜炒饭望落普普通通,但炒得粒粒分明,简单得黎都几好食既.期望过高搞到有少少失望(仲要少左只虎虾🥺),或者晚市既omakase会好啲啦~
ume
Himawari
今次系我第一次食厨师发办,超满意好满足‼️食物质素固然重要,但亦唔可以忽略食物嘅配搭同次序,应欣赏厨师精心嘅铺排💁🏽‍♀️ 个人觉得用餐体验亦取决於客人同厨师嘅chemistry,厨师都系香港人就更加容易沟通啦✌🏽Omakase有两个价位,分别系$1480同$2080🍣 我地试咗贵啲嘅,有六个主题包括:和牛、鳕场蟹、拖罗、海胆、鲍鱼、龙虾,好丰富呀✨ 以下介绍嘅只系大部分😛🌸旨花 $2080▫️白子冬天食嘅omakase会浓味啲,所以第一道菜就系比较「重口味」嘅鳕鱼白子,配以萝卜汁同烧汁,口感好似豆腐,滑捋捋且creamy,鲜味十足,好食仲好补添架🤣▪️令和怪物生蚝(岩手县)怪物在於佢手掌咁大🤩 大只饱满,爽身鲜甜,唔似平时食嘅creamy顺滑,另一番风味▫️秋刀鱼食嘅时系11月尾,抓紧到食秋刀鱼嘅最佳时机🥰 刺身充满油香而且好鲜甜,肉质细腻仲有弹性▪️烧带子外面乾爽,入面嘅水份冇流失,烧嘅过程带出咗鲜甜味,用紫菜包住食好爽🤪▫️鰤鱼鰤鱼层皮经过炙烧,油脂渗出,鱼肉更显细嫩鲜甜😚 最後食粒去皮车尼茄refresh下,劲清甜🍅▪️九州海参配三文鱼子三文鱼子饱满极鲜甜,而海参爽口弹牙似八爪鱼😆 与醋渍海草

🌸旨花 $2080
▫️白子

▪️令和怪物生蚝(岩手县)

▫️秋刀鱼

▪️烧带子

▫️鰤鱼

▪️九州海参配三文鱼子
三文鱼子饱满极鲜甜,而海参爽口弹牙似八爪鱼😆 与醋渍海草、柚子皮捞埋食能够中和鱼子嘅浓味

Omakase通常都系由淡至浓咁食,但系今次师傅安排浓淡相间,咁先食得轻松唔heavy❗️🤤

▫️伊势海老龙虾刺身
龙虾刺身味道偏淡,爽甜弹牙,配时令生果、海草、土佐醋啫喱,好清新,准备食下一道主题😍

▪️ 拖罗
中拖大拖都好正🤩 紫苏叶夹住中拖罗够鲜甜,略嫌山葵太呛啦,盖过鱼嘅鲜味🙈
大拖罗超肥美‼️使用鱼鲛部位,油脂满溢好和味,再以法国鱼子酱代替酱油,更鲜甜😋

▫️熊本和牛sukiyaki
采用连续5年攞奖嘅熊本和牛,以寿喜烧 嘅方式烹调🥰 牛味浓油脂丰富得黎又唔会成口油啱啱好

当中亦有寿司同手卷,选用时令食材😉 当晚有活北寄贝、日本石班、海胆等,相当新鲜👍🏽 饭後甜品亦有日本蜜瓜同自家制嘅柚子雪葩🍧

成个用餐体验好适合同挚爱庆祝,够晒难忘呀❤️ 价格较高,但食物质素对得起价钱,仲有唔好睇佢啲菜式细细碟咁呀,最後食到好饱好饱极满足架!🥰
  • 熊本县产A5和王牛
2020-12-09 497 浏览
食Omakase,就当然要搵一间有质素嘅餐厅试试啦!🤤话说我朋友一听到我想食,就介绍咗呢间俾我。我亦都即刻book咗位去试试。上到去一坐低,就有侍应即刻招呼,仲好细心搵个袋套我件外套。一开始冇几耐,就有一只特大生蚝奉上。佢唔单止大只,味道清新,绝对适合唔锺意生蚝太重矿物味给人士享用。拖罗寿司当然唔少得啦,包住新鲜脆口嘅紫菜,配上鲜磨制嘅芥辣,未到完美地起口中溶化。😍之後呢一道,厨师起刺身,加上鱼子酱,用佢嘅咸味带出刺身嘅鱼味。厨师除咗同客人倾偈,令我哋更加了解食材既特质之外,仲会尝试唔同嘅配搭,令食材嘅味道更加突出,同时亦会物尽其用。好似呢一道,厨师戏鲜虾上加上浓厚嘅虾膏,再加上虾子,最後配上白松露,令到整件寿司味道昇华。一个令我难忘嘅海胆寿司,多到好似幸福一样满泻😍成个餐最後以海盐雪糕作为终结,味道清香,容易入口,适合男女老幼!埋单都只系$858/位 (已包加一)💰总括而言,厨师同事应态度非常友善,耐心分析每个食材同每一道食物嘅特点。食物又新鲜,厨师安排又丰富,绝对可以一试再试!👍🏼👍🏼
食Omakase,就当然要搵一间有质素嘅餐厅试试啦!🤤

上到去一坐低,就有侍应即刻招呼,仲好细心搵个袋套我件外套。

之後呢一道,厨师刺身,加上鱼子酱,用佢嘅咸味带出刺身嘅鱼味。

一个令我难忘嘅海胆寿司,多到好似幸福一样满泻😍

埋单都只系$858/位 (已包加一)💰

2020-12-06
  • 牡丹虾寿司
2020-12-09 378 浏览
活在口罩下的一年过得好快 眨下眼就黎到年尾原来都好耐无食#Omakase新措施公布 无得食晚市赶上尾班车 对自己好啲 食餐好(可能系2020最後一餐外食晚餐)衬朋友生日 食豪啲 黎到#鉄人旨花 食Omakase梗系食最贵的「旨花」($2080)19道菜 包你抬住个大肚腩返屋企* 深海池鱼* 白子* 怪物蚝* 醋酢海参配三文鱼籽🤤* 矶烧帆立贝* 鰤鱼 帆立贝海胆卷🤤* 伊势丹龙虾刺身配苹果醋啫喱 金奇异果* 中拖罗配紫苏叶🤤* 鱼骹大拖罗🤤* 北海道鳕长蟹* 熊本和牛寿喜烧配温泉蛋🤤🤤🤤* 北寄贝* 剥皮鱼🤤* 赤贝尾* 赤鲈鱼🤤* 北海道赤牡丹虾🤤* 海胆 两只🤤🤤🤤🤤🤤* 鲍鱼 配鲍鱼肝酱* 龙虾面豉汤* 北海道夕张蜜瓜* 柚子雪皅整体系超高水准值回票价嘅Omakase😊
活在口罩下的一年过得好快 眨下眼就黎到年尾
原来都好耐无食#Omakase
新措施公布 无得食晚市
衬朋友生日 食豪啲 黎到#鉄人旨花 食Omakase
梗系食最贵的「旨花」($2080)
19道菜 包你抬住个大肚腩返屋企

整体系超高水准值回票价嘅Omakase😊
2020-12-08
  • 旨花OMAKASE
2020-11-29 403 浏览
Great for: dates, nice meal, couplesOrdered: Fresh lobster set for two!Plus: food (especially the quality of ingredients) and serviceRe-visit: yes, but only on special occasions given the price ;)Remark: could have a nice long talk over the course of nice dishes!
2020-11-10 1931 浏览
很早已约了朋友食龙虾刺身,因疫情关系一直未有机会,到今日终於可以一试。.这间餐厅之前已经光顾过几次,铁板烧、寿司和刺身都觉得不错,所以对今次的龙虾刺身和omakase 都有一定期望。.先上前菜,攞盘很吸引。有带咸味的翡翠螺,软硬适中。牛虽然细细一颗,但入口即溶,成口都系牛的味道。而蕃茄非常爽,整个前菜十分好味!食完前菜令人很期待之後的菜式。.跟住到刺身,亦非常鲜甜!其中一片包住超级甜的海胆,好味到不能形容。.再黎一客日本生蚝。蚝是creamy 类型,味道亦可,只是我自己比较锺意爽脆类型的生蚝。上面有一只炸得脆卜卜的蟹仔,第一次连壳食蟹,感觉新奇。.然後再来一道菜,睇到有鱼子和海胆,眼即时发光。鱼子带小小咸、超级香的鱼油味,一点腥味都没有。海胆如之前的鲜甜。白色的腐竹亦有浓浓的豆浆味,整道菜可说是perfect!.到主角龙虾刺身,我其实是第一次食。先什麽调料都不点,放入口,质地不是鱼类刺身的腍滑,又不是贝类刺身的脆,味道亦稍淡。再点点岩盐,可提高了龙虾味道,但亦不是很鲜香的海鲜味道。虽然它都好味,但对我来说,龙虾刺身的质感和味道不算是我杯茶,总算人生都食过了。..食完龙虾刺身,就到烧鳕鱼
这间餐厅之前已经光顾过几次,铁板烧、寿司刺身都觉得不错,所以对今次的龙虾刺身和omakase 都有一定期望。

食完龙虾刺身,就到烧鳕鱼出场。鱼味重,烧得有焦香而鱼肉仍然很嫩滑,好味!

接住是寿司,各款寿司都好新鲜,超合口味,特别一提的是鮟鱇鱼肝,连同类似饼的一齐吃,满口都是鱼肝的油香而又不觉得肥腻,很欣赏!

再来是一个迷你海胆饭,每口饭都配上满满鲜甜的海胆,超级满足!

食完饭,便到龙虾其他部分煮成龙虾汤。平时饮开西式浓味龙虾汤,相比之下,这个汤很清雅,每口都渗透着淡淡旳龙虾味。

最後,以日本香甜的哈密瓜作结。

已经到这间餐厅数次,每次的食物都唔错,希望能一直保持水准。
2020-09-22
花心思精彩晚餐,超过四小时,厨师发办😋。评分:1-5分☺️ 6-8分😋 9-10分🥰 特别推介🤩创意🥳 新菜色👩🏻‍🍳 1.醋渍海参2.北海道生蚝青柠汁3.紫苏左口鱼配乌鱼子4.柚子胡椒烧北海道烧带子紫菜 burger5.秋刀鱼配姜葱豉油 (🥰好睇外,入口即溶,味道一流!)6.柚子柠檬北海道响螺7.紫苏花鲣鱼8.紫苏芥末盐中拖罗9.菊花紫苏芥末大拖罗 (🥰 入口即溶化)10.北海道蟹肉南瓜汁三文鱼子 (🥰 特别南瓜汁和鱼子好配搭)  11.鲍鱼片配鲍鱼肝酱 (🥰🤩 特别是鲍鱼肝酱融入饭好好味!)12.菠菜紫洋葱高汤四季花13.深海池鱼14.拍拍北寄贝青柠汁15.炙烧金目鲷鱼芽葱梅酱16.赤鯥鱼17.白板昆布萝卜青瓜鲭鱼卷 (🥳 又睇得又食得)18.炙烧北海道银鳕鱼19.北海道牡丹虾虾膏虾子 (🥰 好大只虾,虾肉虾膏虾子一同入口,好丰富口感!)20. 鲜甜海胆🥰21. 哈密瓜Ray师傅Eddie 师傅
花心思精彩晚餐,超过四小时,厨师发办😋。
评分:1-5分☺️ 6-8分😋 9-10分🥰 特别推介🤩
创意🥳 新菜色👩🏻‍🍳

1.醋渍海参
2.北海道生蚝青柠汁
3.紫苏左口鱼配乌鱼子
4.柚子胡椒烧北海道烧带子紫菜 burger
5.秋刀鱼配姜葱豉油 (🥰好睇外,入口即溶,味道一流!)
6.柚子柠檬北海道响螺
7.紫苏花鲣鱼
8.紫苏芥末盐中拖罗
9.菊花紫苏芥末大拖罗 (🥰 入口即溶化)
12.菠菜紫洋葱高汤四季花
13.深海池鱼
14.拍拍北寄贝青柠汁
15.炙烧金目鲷鱼芽葱梅酱
16.赤鯥鱼
17.白板昆布萝卜青瓜鲭鱼卷 (🥳 又睇得又食得)
18.炙烧北海道银鳕鱼

• 拖罗寿司
  • 金目鲷寿司
  • 深海池鱼
2020-10-24 2685 浏览
心血来潮想食铁板烧,朋友就推荐呢间餐厅😎所以来试一试午市套餐,食物质素相当不错,服务也很细心😍👉 葵♠️◾️北海道贝柱鲜味弹牙,而且都算大粒,份量足😁◾️鲍鱼鲍鱼新鲜,弹牙爽口,味道鲜甜😋◾️A5熊本和牛薄烧师博炒香葱粒然後再将和牛🐂薄片先轻轻烧一烧🔥卷起再轻轻放到客人的碟上😍 第一口油香十足,和牛入口即融🤭 第二口开始葱粒就刚刚平衡返满口的油腻感,不得不赞下师傅的心思💁🏻‍♀️👉 梅 ♣️◾️鹅肝鹅肝好香好滑,又外脆内软咁,口感好好,无油腻感👍🏻是我当天最满意的菜式😋 ◾️米国产厚烧牛肉厚烧牛肉肉质虽不及刚才的和牛,但系胜在厚切更加口感同肉汁🙆🏻‍♀️两个套餐都会附送沙律、汤、炒饭和甜品,是足够一般人食得饱嘅😂

👉 葵♠️

◾️北海道贝柱
鲜味弹牙,而且都算大粒,份量足😁

◾️鲍鱼
鲍鱼新鲜,弹牙爽口,味道鲜甜😋

◾️A5熊本和牛薄烧

👉 梅 ♣️