2022-08-01
收工專登搵間睇落幾靚嘅日本菜,慰勞返左一個星期工嘅自己。一入到去,環境比我想像中舒服。好鐘意門口位個設計,樓底高,無壓迫感,餐廳用色又舒服。餐廳有dinner set,但畢竟佢個名叫夢の丼,緊係要食丼飯。🍽花錦魚生丼第一樣最吸引我係隻蛋黃!睇返原來叫玉子漬,撈埋一齊,令整個丼變得好rich。咁多款材料中,有樣叫「蟹膏豆腐」最特別,第一次食,有豆腐滑溜質感,但帶濃蟹膏味,唔錯啵!🍽夢之丼唔少得同店名同名嘅夢之丼。店員拎左杯橙醋,推薦我哋先飲一小口,再加入丼中。橙醋並非平日呷嘅醋,唔會好刺激,橙香好自然,一口乾都無問題,如果加入醋飯中就會令飯帶橙香,都唔錯。魚生中,最鐘意左口魚,油脂感豐富,有幸福感!🍽左口魚邊壽司個左口魚咁正,點少得壽司,一啖食滿足到爆🍽深海池魚刺身🍽矢柄店員會拎住個黑板,上面寫滿今日嘅飛機貨。深海池魚厚切,雖然係白身魚,但魚味仍舊好濃,值得一試。第一次食矢柄,口感爽彈,魚味唔算太濃。深海池魚個魚味太出色,令呢款白身魚被比下去。🍽燒帆立貝用紫菜包住璣燒過嘅帆立貝,鮮甜。🍽柔煮鮑魚以為係濃味個種汁煮鮑魚,食落先知係頗淡,要點埋肝醬先比較夠味,相對下,呢碟就比較普通。店員姨姨
🍽花錦魚生丼
🍽夢之丼
魚生中,最鐘意左口魚,油脂感豐富,有幸福感!
🍽左口魚邊壽司
個左口魚咁正,點少得壽司,一啖食滿足到爆
🍽深海池魚刺身
🍽矢柄
店員會拎住個黑板,上面寫滿今日嘅飛機貨。
深海池魚厚切,雖然係白身魚,但魚味仍舊好濃,值得一試。
🍽燒帆立貝
用紫菜包住璣燒過嘅帆立貝,鮮甜。
🍽柔煮鮑魚
店員姨姨好nice,放低野食時唔該前唔該後。食物質素唔錯,環境舒服,值得一試!下次再試下set dinner,價錢都幾相宜。