2016-10-10 321 浏览
今日同知己食飯聚舊,剛好佢一早已搵左去食依間cafe,佢話之前食過覺得依度環境唔錯,傾計暢談又可以坐耐點一入餐廳有幅粉鶴彩畫,簡單又有美感<<山林小食拼盤>>拼盤入面小雞搥、洋蔥圈、炸雞,份量比相像中多,雞肉入口酥脆,肉汁飽滿,洋蔥圈外脆內軟,另配左黑松露沙律醬,沾黎食味道都幾夾<<清酒煮新西蘭刀背大蜆>>第一次食西餐用咁大隻蜆煮,蜆肉肉質軟滑,食落幾鮮甜,同清酒、牛油、香草調味,清酒湯汁酒味香,飲落夠好濃郁<<招牌鮮海膽意粉>>面頭加左飯素,和風拼西式煮法,意粉入口creamy,食落唔覺得有膩濟感,海膽味道鮮甜,撈意粉食味道唔錯同幾有創意<<P.R.C Smoothies>>入面有啤梨、野莓、肉桂,飲落好重肉桂味,啤梨同野莓都切到細細粒,好有口感,整杯野個味好似食緊果批咁<<Triple Chocolate>>入面係朱古力奶昔加左朱古力醬,底層仲有朱古力粒粒,飲落唔算好甜

一入餐廳有幅粉鶴彩畫,簡單又有美感
<<山林小食拼盤>>
<<清酒煮新西蘭刀背大蜆>>