男友之前喺油麻地分店食過一次,都話正,話要帶我食海底撈試下。我地湊岩時間,諗住bk枱,不過都話full哂,唯有walk in啦!一去到攞飛,要等幾十張枱,職員話要等9個字至1個鐘,本身仲諗緊等唔等好,點知職員好貼心咁話我地知,可以用微信qr code查看目前枱號,可以行下街先,又唔洗驚冇左張枱,所以我地就照等,去左行街..邊行邊等。不過掛住行,我地發覺好似過哂時間,就去返舖頭問可以點安排,職員就好快幫我地拎個新飛號再等,仲安排我地坐低,介紹有修甲地方同免費水同小食無限量提供,好窩心。唔洗5-10分鐘,就可以入座喇,職員主動問洗唔洗幫我拎野,仲帶我地入座,途中..仲清楚介紹佢地醬汁區和其他可試用設施,非常細心!坐底左,我地用pad睇有咩野食,侍應們都好好服務,又介紹,又推介佢地野飲個promo,唔洗我地慢慢搵。隔左陣,我地點完餐,好快就有湯底同野食,侍應就好詳細教我地某d野食嘅烹煮時間,同埋某d野食用唔同醬料,而且勁主動幫我地refill野飲,好勤力、好有禮貌。食食下野,見到有人著到好戲劇化去表演換面,另一邊見隔離枱有人表演拉麵,十分有趣,好難忘。另外最有趣的事,很多枱(包括我地枱)都有

食食下野,見到有人著到好戲劇化去表演換面,另一邊見隔離枱有人表演拉麵,十分有趣,好難忘。另外最有趣的事,很多枱(包括我地枱)都有隻巨大公仔陪伴用膳,多了一個伴陪我地食野。

到我地將近食飽野,準備埋單,侍應超窩心咁去拎左雪米糍比我地,仲有薄荷糖添!

最後我地就好開心咁食飽,享受完五星級酒店感覺嘅餐廳就走喇!