以前聽朋友講西貢有間柴太郎cafe,有隻柴犬做店長,星期五那天,突然心血來潮好想到西貢見見柴太郎,於是決定下午到西貢逛逛及到cafe食個下午茶,下午茶2:30開始,我到達既時候係3:00,人流唔多,點了下午茶餐:煙三文魚牛油果沙律窩夫及Mocha 咖啡,下午茶餐包一杯$30飲品,如自選飮品超過$30,可補差額點自己喜歡既飲品。在等食物時,忍唔住到處影相,牆上有柴犬既畫同相片,非常可愛!仲有一個角落係寄賣動物小飾物,更有一個位置係貼著小朋友畫給柴太郎既畫,都幾窩心!雖然cafe地方唔大,但讓人感覺唔錯!詢問左職員,知道柴店長在散步中,會四點多嚟巡視業務,所以我便慢慢地享受個下午茶,飲品首先來,未見柴太郎真身,先來個柴太郎咖啡,咖啡面上有柴太郎既字同樣子,飲起上嚟真係特別開心!食完下午茶後,玩左一陣手機,柴太郎店長終於出場,太郎媽媽非常友善,教大家先讓太郎到處行吓!聞吓!先Warm up 吓!等一陣大家就可以同太郎影相同玩,柴店長入店第一時間就係走到廚房前,原來店長要落order ,係佢最愛既窩夫,真係好攪笑!過左一陣,經太郎媽媽指導下,同太郎玩遊戲同影相,太郎媽媽會同客人傾計,非常健談!
過左一陣,經太郎媽媽指導下,同太郎玩遊戲同影相,太郎媽媽會同客人傾計,非常健談!雖然我第一次嚟!都有同我聊天,太郎同我熟左後,同佢玩、摸佢、影相,佢都笑容滿面!佢仲坐左係我隔離張櫈陪我!哈哈!笑C我!令我過左一個開心既下午!
整體來講,cafe地方舒服,員工友善,食物飲品不錯,柴太郎好乖好可愛,太郎媽媽好好人!