招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)
2017-09-11 1065 浏览
每年一度驚驚政治飯局又嚟,同大老闆食飯要矜貴點,荔枝角區數一數二好味又比較貴嘅日本菜,午市一定要訂位,先嚟每人一定食,我點了特上剌身定食($280未加一),喜愛吃的老闆單點了每人一隻溫玉、壽司拼盤、秋刀魚剌身、海膽。溫玉配醬汁跟蔥蛋汁香又滑,喜愛太陽蛋的我爆鍾意此蛋。不知名的壽司拼盤我們只為陪食,有乜食乜啦,有一款食得出係炸軟殻蟹壽司,香脆非常,好好味。茶碗蒸定食當中的必然,超級滑蒸蛋⋯⋯又係蛋,有看似平價蟹柳及帶子一少粒、白果、冬菇,非常熱辣辣,只屬一般。有一小插曲~騎呢同事連自己叫乜定食都唔清楚,明明叫魚生飯,居然食左我個一早已嚟的特上剌身定食,而且仲要等好耐才完成的魚生飯,當侍應端上枱時才發現弄錯,還一句不好意思都無講我當然要回我的定食,只好繼續等⋯⋯剌身超鮮味,拖羅即溶口感回味無窮,值得等待。秋刀魚其實熟食都帶魚鯹味,剌身更偏鯹,都是陪食之一款,我還可接受,非常豐盛的一餐午飯。
蛋汁香又滑,喜愛太陽蛋的我爆鍾意此蛋。不知名的壽司拼盤
2017-09-05
午餐