2023-07-09 262 浏览
走入店里,迎面扑鼻而来嘅系一阵清新嘅香气,空气中弥漫住咖啡嘅香味同植物嘅气息。店里嘅装潢简洁舒适,有好多自然元素嘅设计,令人感到放松。桌面上摆咗啲精致嘅植物盆栽,令用餐环境更加有生气。接下嚟,就系我品尝 南瓜忌廉意粉啦。上嚟嘅时候,呢道菜令我惊艳。意粉好弹牙,配埋丰富嘅南瓜忌廉酱汁,质感绵密顺滑。每一口都彷佛系品尝南瓜嘅原汁原味,再加埋啲轻盈嘅蔬菜同新鲜嘅香草,营造出一种清新嘅口感。南瓜嘅甜味同意粉嘅咸香完美融合,真系好好味。除咗南瓜忌廉意粉,我仲试咗一碗南瓜汤作为开胃菜。呢碗汤个颜色系金黄色,散发住浓郁嘅南瓜香气。饮低一口,汤嘅口感浓郁丰富,口味层次分明。南瓜嘅甜味同淡淡嘅奶香味一拍即合,好令人回味。而且,汤入面仲加咗啲香脆嘅南瓜籽,增加咗口感嘅丰富度,令整碗汤更加有趣。我深深感受到南瓜呢种食材嘅多样性同丰富性。清新素食咖啡店以佢地嘅精湛厨艺,将南瓜嘅美味发挥到极致。无论系南瓜忌廉意粉定系南瓜汤,都展现咗南瓜嘅独特风味同优雅口感。

2023-07-04
用餐时段