2020-01-18
呢間日本過江龍我一直都好想黎食,但次次行過都見到大排長龍,所以就放棄咗。依家開咗一段時間,今日再嚟睇吓,條龍終於冇咁長,所以就決定食。等左10分鐘到就有得入,我同朋友都決定叫「天幕御膳」。佢既茶好特別,好似有陣花旗參嘅味道咁,好香佢嘅沙律菜都可以任加。呢個set有飯、湯、天婦羅。天婦羅方面有四季豆、紫菜、軟殼蟹、蝦、魚、茄子同埋南瓜,款式真係好多佢仲有張紙教我地應該點樣食呢一個餐。首先係將啲薑蓉同埋蘿蔔蓉同啲天婦羅汁撈埋,然後將紫菜同蝦點呢個汁食。第二個食飯就係將啲魚擺喺啲飯上面,然後淋上一個汁黎食。呢個汁甜甜地,同啲魚好夾最後一個食法就係淋啲湯係個飯上面同啲天婦羅食,又係另外一種風味我覺得三種食法都好好食,佢d天婦羅炸得好脆,個炸粉同我地不嬲食開既天婦羅好唔同,好薄好好味我地食完差唔多九點都仲有人排緊隊,真係抵佢咁受歡迎