2023-03-02
話說呢間韓式DIY石燒漢堡扒店3年前就喺香港開咗~點解我記得咁清楚嘅原因係因為啱啱同👦🏻一齊嘅第一個情人節就係食佢🤣依家佢喺旺角開咗分店,都越做越好~呢日就同👦🏻舊地重遊再食一次😌睇下質素keep唔keep到先!🌟兩人套餐🍴Ver. 4 $366 1️⃣菠蘿煙肉和牛漢堡扒🍍(中) (3.35/5)兩款嘅分別在於蛋邊嘅配料~呢個就有菠蘿同煙肉🥓鐵板上面放咗一大個圓形嘅漢堡肉球,上面灑滿左芝士碎🧀店員教我哋用個剷逐啲逐啲放上石上面燒,鐵板溫度好高,所以開頭嘅時候每邊燒10秒就熟晒🤣燒到後期石嘅溫度減低就要燒耐啲~不過店員好貼心,每隔一段時間就會嚟幫我哋換新石😉雖然係漢堡扒,但和牛嘅肉味好濃😚而且可以自己調整生熟度,煎到濃濃地咁食都好正🤣食到中段仲可以食埋我最愛嘅蛋邊😙菠蘿令到成件事冇咁油膩,而且最開心係可以將啲煙肉放埋喺舊石上面燒😎燒到脆卜卜,正😍2️⃣芝士蛋蒜和牛漢堡扒🧄(中) (3.5/5)身為芝士控嘅我就鍾意呢個多啲😚🥰因為佢連蛋邊都加咗好多芝士😍係會拉絲😝而且佢加咗好多脆嘅蒜片,好惹味好夾🤪3️⃣芝士泡豚丼飯🧀 (4/5)我自己超鍾意呢個丼飯😍望到個樣就知幾邪惡啦😈芝士份量超多!而且用火槍燒過
🌟兩人套餐🍴Ver. 4 $366
1️⃣菠蘿煙肉和牛漢堡扒🍍(中) (3.35/5)
2️⃣芝士蛋蒜和牛漢堡扒🧄(中) (3.5/5)
3️⃣芝士泡豚丼飯🧀 (4/5)
我自己超鍾意呢個丼飯😍望到個樣就知幾邪惡啦😈芝士份量超多!而且用火槍燒過,令芝士拉絲得嚟有炙燒嘅香味😋芝士下面有大量泡菜同豚肉片,撈埋啲辣醬好惹味!食落去淡淡都係芝士泡菜同豬肉,好足料☺️
4️⃣巨峰提子特飲🍇 (3.5/5)
上枱嚇親🤣因為完全冇諗過咁大杯LOL飲極都仲有🤣巨峰提子溝梳打水永遠冇死😛超解渴!好夠凍好爽😝
5️⃣百香果特飲 (3.5/5)
百香果比起巨峰提子飲落更加Fresh!個人鍾意呢個多啲😌
跟餐佢仲有送麵豉湯同麻醬沙律🥗個人覺得呢個二人套餐都幾抵食😚唔使次次都鋸扒咁冇癮🥸🥸互相燒啲俾對方食都幾有情趣啊🤣🤣🤣🤣
加一服務費:✅
回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)