2019-02-04 906 浏览
被門面道具食物款麵餅吸引了,於是入去!原來係自己煮鐵板燒,有啲興,從來只有見師傅用2個鑊剷仔燒,終於可以扮吓師傅啦由於怕失敗,先叫帶子同牛肋肉試吓手勢。食材都新鮮,由於帶子不會出油,所以附上牛油(我估係),仲有伴菜。牛肋肉有預先加上醬汁及葱花。技術還可以,加碼試煮肉類雜錦炒麵,豬及牛都切得薄薄,雞就切得相對夠厚,麵分量足夠,仲有伴菜同有壼油,今次料比較前2道菜多,難於掌握,都不過不失。仲有道蒸蔬菜,賣相夠多色(有''紅"蕃茄,"橙紅"蘿白,"淺黃"粟米仔,"黃"南瓜,"淺綠"椰菜,"綠"西蘭花,"啡"菇),蒸15分鐘就食得! 每枱仲有香草,木魚絲,醬油,沙律醬比客人調味服務都好快回應!抽油煙如果拉近啲煮食位置可能好啲!

每枱仲有香草,木魚絲,醬油,沙律醬比客人調味

服務都好快回應!抽油煙如果拉近啲煮食位置可能好啲!