2019-01-04 46 浏览
放咗工梗係搵餐廳醫肚,都知道深水埗一帶都好多餐廳冰室,不過今次想試吓新開嘅雪山冰廳。餐廳位置好方便,位於大街嘅地舖,遠處都見到冰室嘅招牌非常耀眼,而且附近方便泊車。隨即店員安排我哋坐卡位位置,非常舒適。餐牌上的食物圖片很吸引,圖文並茂、清楚可見。見到每一台食客都飲一盅大大的燉湯我哋都唔執輸試吓,今日嘅養生燉湯-木瓜雪耳燉赤肉,攞出嚟仲係熱辣辣,飲一啖真係好好好鮮甜(真係要用三個好字來表達),我們兩人都嘩然一聲!除此之外,入面嘅配料非常豐富,雪耳好林入味、赤肉同樣質感軟口,女士們簡直係養顏之選,大愛!!門口放了一個飲品雪櫃,裏面放滿一樽樽冰室自家製的奶茶和咖啡,相信不得不試。最後我們每款各叫一樽,奶茶口感好香滑,果然係鎮店之寶。主菜椒鹽豬扒飯係我至愛,呢度嘅豬扒飯即叫即炒,好有鑊氣,而且豬扒肉質鮮嫩,外皮帶一點脆嘅口感,又有少少辣嘅味道,多重享受!另外還有罕有嘅黑松露沙拉一字骨、咖喱牛筋腩煲、櫻花蝦炒蛋奶油牛角酥、波士頓龍蝦叻沙摻摻等,同樣出色美味!最後兩個人食咁多野埋單都只係$300左右,每人平均消費$150,就可以享用高質素食物、坐得舒適嘅環境以及服務周到嘅態度,感覺值回票價,必定會

隨即店員安排我哋坐卡位位置,非常舒適。

餐牌上的食物圖片很吸引,圖文並茂、清楚可見。

最後我們每款各叫一樽,奶茶口感好香滑,果然係鎮店之寶。

最後兩個人食咁多野埋單都只係$300左右,每人平均消費$150,就可以享用高質素食物、坐得舒適嘅環境以及服務周到嘅態度,感覺值回票價,必定會再試!!