2021-10-12
寫咗一篇自助晚餐先,其實本身係食咗午餐自助餐先嘅,不過剛剛食完晚餐午餐自助晚餐候補。重點:總括而言,以價錢性價比來講,我會覺得自助午餐會比較抵。差唔多多一倍嘅價錢,老實講午餐同自助晚餐嘅分別唔會話好大陣間可以同大家講吓。主要嘅餐單都係包括海鮮,刺身,冷盤,燒牛扒,炸肉,有咖喱,同埋燒味,仲有啲即淥粉面。另外最特別嘅係有意大利雪糕,清薑味我覺得最好食,其他味都唔錯,仲有好多款唔同嘅甜品,不過甜品就唔會話特別驚喜但係樣就好靚,打卡影出嚟都非常好。喺OpenRice有特價所以book咗晚餐嘅全個時段,有八五折優惠,雖然臨時加咗價同我訂嘅價錢唔同佢哋都有打電話嚟同我再確認同話俾我聽,咁我都冇乜所謂照去。但食完之後就發覺其實午餐同晚餐差唔多款式,係多咗少少烤肉,同埋海鮮冷盤就多咗龍蝦同麵包蟹,刺身就多咗甜蝦。午餐嘅價錢差唔多有平一半,不過就雖然冇食得咁耐兩個零鐘,不過就好似抵好多。如果有時間嘅朋友,不妨考慮吓食午餐自助餐先。我會喺另外一篇俾埋啲相俾大家睇,午餐會有啲咩食。
我會喺另外一篇俾埋啲相俾大家睇,午餐會有啲咩食。