2005-09-12 6 浏览
經過24小時大戰, 體力消耗得七七八八, 打過回府橫掂經中環, 黎蛇下先訓覺.地點不算難找, 但對於我是個中環的"路痴", 也要找個大圈先搵到.室內一貫舊式茶記, 令我想起以前吃好味的介央多士和菠蘿包的源源.樓上還有二樓雅座, 上面應該好坐D.搞笑的一幅長banner, 寫著蛇竇五十年不變只此一間, 我幾有興趣想知點解佢叫蛇竇, 仲要叫左五十年. 快叫快食, 熱奶茶有別一般絲襪奶茶;而係用熱水瓶載奶茶, 奶茶滑也有茶味, 濃淡得宜, not bad~.菠蘿包真係幾香菠蘿味而且唔係好甜, 三元一個幾抵食.什批我覺得反而麻麻地, 內裏有午餐肉和熟蛋, 女士們吃一個都幾飽.成十點仍然大半檯都滿, 蛇竇之名果然名不虛傳.得閒經過都會拍一個菠蘿包吃下先侍應一睇醒目, 話咁快咩都黎哂.
樓上還有二樓雅座, 上面應該好坐D.
蛇竇, 仲要叫左五十年.

菠蘿包真係幾香菠蘿味而且唔係好甜, 三元一個幾抵食.
成十點仍然大半檯都滿, 蛇竇之名果然名不虛傳.
得閒經過都會拍一個菠蘿包吃下先

侍應一睇醒目, 話咁快咩都黎哂.