2023-04-14
哥基肥嘟嘟,可愛到澎脹💨我都要食肥多d野好似佢地咁趣緻先觀塘最近開左間無限時任食火鍋雞煲放題既餐廳,一於去試下為食主打任食雞煲火鍋放題,套餐由$278起,已經無限時任食😳位置距離牛頭角港鐵站,步行約6分鐘就到,地鋪夠哂易搵環境餐廳走日式🇯🇵簡約風,座位寬敞舒適設有包廂座位, 每個包廂都有唔同哥基作主題,有佢地陪食,胃口大增🤩我地揀左$368豪食套餐無限時任食,食物類別大致分4 Round:任食小食 + 一次性刺身 + 任食雞煲/一次性酸菜魚 + 火鍋開動!首先服務員會為客人送上時令燉湯:🥣姬松茸燉雞湯 燉雞湯零味精零油,鮮甜暖胃,感覺清熱開胃;為一陣既火鍋打好底1️⃣Round 1餐前小食有蟹籽沙律🥗、飽汁雞腳🐥、即叫即炸既唐揚炸雞🍗、炸大腸🥨、炸蕃薯條🍠、薯條🥔炸雞同炸蕃薯條都好好味,keep 到crispy 又juicy鮑汁雞腳炆得軟稔,味道咸香2️⃣Round 2刺身拼盤有三文魚🍣、油甘魚🐟、帶子👶🏻、北寄貝🔴⚪️、蝦刺身🦐好新鮮,仲好厚切Tim3️⃣Round 3酸菜魚魚肉大大塊,啖啖肉,份量好足 肉質嫩滑,湯底椒香十足,不過略嫌唔夠酸入面仲有好多薯粉🍜,索哂湯底精華,正啊4️⃣Round 4
哥基肥嘟嘟,可愛到澎脹💨
我都要食肥多d野好似佢地咁趣緻先
觀塘最近開左間無限時任食火鍋雞煲放題既餐廳,一於去試下
位置
距離牛頭角港鐵站,步行約6分鐘就到,地鋪夠哂易搵
餐廳走日式🇯🇵簡約風,座位寬敞舒適
首先服務員會為客人送上時令燉湯:🥣姬松茸燉雞湯
1️⃣Round 1餐前小食
鮑汁雞腳炆得軟稔,味道咸香
2️⃣Round 2刺身拼盤
有三文魚🍣、油甘魚🐟、帶子👶🏻、北寄貝🔴⚪️、蝦
刺身🦐好新鮮,仲好厚切Tim
3️⃣Round 3酸菜魚
魚肉大大塊,啖啖肉,份量好足
肉質嫩滑,湯底椒香十足,不過略嫌唔夠酸
入面仲有好多薯粉🍜,索哂湯底精華,正啊
4️⃣Round 4 火鍋
終於都黎到打大佬,任食火鍋
湯底可以揀櫻桃鮮茄薯仔、黃金皮蛋芫茜、高湯牛尾或麻辣鍋,雙拼+$30🥘
我地揀左🍒櫻桃鮮茄薯仔拼🏵️黃金皮蛋芫茜
湯底無咩味精,清清地唔會搶左配料味,亦都唔洗飲咁多汽水,可以有多d空間大食特食,刷餐飽
🦪🦐🐳🐚海鮮拼盤
所有海鮮肉質都好彈牙,味道鮮味
蜆、蟶子、鮑魚好大隻,仲痴住殼唔係雪藏野
🐮牛肉拼盤
澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉
款款牛肉都好靚,牛肉味十分香濃
熊本雪花一口牛入口即化
和牛三角肉同手切牛頸脊都好香嫩
另外仲有近三、四十款肉類、丸類、餃類等火鍋配料可以任點任食
墨魚丸🦑唔會粉,好彈牙
魚皮餃🥟煙靭,一口一啖
淮山都係必點,爽脆滑糯,依個叫左幾次
厚切🐖豬仔白午餐肉,真材實料
鹿兒島茶美豚🐖豬味濃,薄切甘香,飲質滑嫩
紫菜響鈴 炸魚皮 火鍋必備孖寶🫔
兩樣都好香脆,唔會死咸
非酒精類飲品任飲好多選擇,飲番枝裝涼茶清熱解毒,邊爐之寶🧉🧃
自醬料都好多款式,有蓋cover 好衛生🧂
總括來講,神級抵食又有cute cute 哥基🐶陪食
所有食物都無落味精,食完唔會死咸,任食的健康無限時,難得👍🏻👍🏻👍🏻