2012-12-19 1210 浏览
講真, 我阿文都唔係 D picky 友, 貴有貴食, 平有平食今日黎到中環波記食 lunch, 試試大排檔風味聞說哩間波記 D 野食鑊氣夠, 又好味, 就信 Deemsum 一次, 試試佢間大排檔嚮條窄巷, 依樓梯而建, 環境唔洗講都知係差到加零三啦去到我地被安排坐響張大檯, 同三四個陌生人答檯我地 Order 左 1) 蝦醬炒飯 2) 炒貴刁阿姐做事爽手, 快脆落單, 勁!蝦醬炒飯蝦醬味好香, 但食落就鹹鹹地, 冇mud點料就有 d 火腿絲甘, 係甘上下啦, 鑊氣係有, 但冇特別炒貴刁OK, 又係熱辣辣即刻炒, 咖哩粉味算岩岩好, 不錯有 d 洋荵, 蛋絲, 牙菜, 紅椒等配料但幾好食幾快幾平都冇用, 小弟食完成個晏晝個胃就谷住谷住, 唔係好舒服... 茶係有, 但杯需要自己去羅, 果 d 杯就放嚮個有污跡既膠盤裡面, no good, 張板凳仲要有舊骨, 可能係抹檯時跌左落去, 真係離譜到 , 我同 Deemsum 都睇倒舊骨, 所以刻意冇坐埋去given that 我除左個 lunch 之外, 冇食過其他野, 我有合理懷疑係波哥哩餐唔太乾淨, 令到我肚仔唔舒服 仲有我同 De

今日黎到中環波記食 lunch, 試試大排檔風味
算內在定外在?

去到我地被安排坐響張大檯, 同三四個陌生人答檯

我地 Order 左 1) 蝦醬炒飯 2) 炒貴刁

阿姐做事爽手, 快脆落單, 勁!

蝦醬炒飯
蝦醬炒飯
蝦醬味好香, 但食落就鹹鹹地, 冇mud點

料就有 d 火腿絲甘, 係甘上下啦, 鑊氣係有, 但冇特別

炒貴刁
炒貴刁
OK, 又係熱辣辣即刻炒, 咖哩粉味算岩岩好, 不錯

有 d 洋荵, 蛋絲, 牙菜, 紅椒等配料

, 我同 Deemsum 都睇倒舊骨, 所以刻意冇坐埋去

仲有我同 Deemsum 欣賞緊波哥既廚藝果陣原本都讚不絕口, 直到波哥...

將隻用黎落完生粉 (唔知係生粉還是糖) 既羹抹落自己件汗衣度意圖索乾隻沖過水既羹...
疑似波叔
我同 Deemsum 真係你眼望我眼, 唔知繼唔繼續食埋牒飯好

所以你話, 香港 D 打工仔就係甘 SAD, 要供樓又要養妻育兒,
打工仔
食餐平野居然食到個肚唔舒服, 真係倒楣

不過, 我阿文為左一眾打工仔, 不惜犧牲自己, 都要將食評帶比大家, 希望大家支持

sorry, 阿文真係唔會再貪平, 真係冇下次
- for myself)

文ey for valueness: -3/10
2012-12-17