2007-08-07
見好耐都冇黎呢度食過野, 諗住平平地食個午餐都冇所謂啦, 於是乎咪黎呢度試下囉!入到去見到佢裝修左, 環境光猛感覺舒適, 幾好! 坐底後睇下個餐牌有咩食啦, 唔睇仲好地地, 一睇之下竟然樣樣都想食添, 點算好? 好辛苦先至揀晒我地想食野, 要左兩個午餐, 一個要焗肉醬意粉, 一個要美式風情薄餅, 再加一客小食拼盤同埋一客意式雞肉丸!兩個午餐都有餐湯, 要左忌廉磨菇雞湯, 忌廉磨菇雞湯都好忌廉下, 而且好香d湯唔算好杰, 而磨菇同雞肉份量都唔少, 再加埋d黑胡椒, 就更加好味; 焗肉醬意粉肉醬比較少不過個汁都幾酸, 幾開胃, 但係唔多覺有芝士, 而意粉比較硬, 口感差d啦, 其實呢個係好普通菜式, 不過師傅覺得差少少; 美式風情薄餅一客有四件, 有d粟米粒, 肉碎面, 冇咩特別冇咩驚喜, 維持佢地薄餅一貫作風普普通通咁; 小食拼盤有四件雞中翼, 四條脆皮腸同埋四件炸魚圈, 雞中翼要左辣味, 但係師傅我就唔多覺得辣喇, 不過就燒得幾香甜, 肉質幾鬆, 好味; 脆皮腸就冇咩特別, 係個皮脆卜卜, 點少少茄汁都唔差呀; 炸魚圈炸得鬆脆, 香而不油, 得喎; 意式雞肉丸就有肉丸六粒, 肉丸好爽口
兩個午餐都有餐湯, 要左忌廉磨菇雞湯, 忌廉磨菇雞湯都好忌廉下, 而且好香d湯唔算好杰, 而磨菇同雞肉份量都唔少, 再加埋d黑胡椒, 就更加好味; 焗肉醬意粉肉醬比較少不過個汁都幾酸, 幾開胃, 但係唔多覺有芝士, 而意粉比較硬, 口感差d啦, 其實呢個係好普通菜式, 不過師傅覺得差少少; 美式風情薄餅一客有四件, 有d粟米粒, 肉碎面, 冇咩特別冇咩驚喜, 維持佢地薄餅一貫作風普普通通咁; 小食拼盤有四件雞中翼, 四條脆皮腸同埋四件炸魚圈, 雞中翼要左辣味, 但係師傅我就唔多覺得辣喇, 不過就燒得幾香甜, 肉質幾鬆, 好味; 脆皮腸就冇咩特別, 係個皮脆卜卜, 點少少茄汁都唔差呀; 炸魚圈炸得鬆脆, 香而不油, 得喎; 意式雞肉丸就有肉丸六粒, 肉丸好爽口好彈牙, 配埋蕃茄汁好開胃, 好惹味呀!
總括黎講d野食都可以, 加上環境舒服地方清潔, 服務都幾好, 師傅覺得偶然一次都無防, 下次有機會都會再黎, 不過本來諗住一舊水可以落樓, 點知咁食法就梗係唔得啦, 埋單時都幾肉赤下!