2012-02-21 176 浏览
放假下午茶時間经常來呢間两個人坐卡位、坐位好舒服情人節當天五点零鐘去到今次叫了肉醬千層意粉大虾香蒜炒意粉下午餐有coupon買二送一所以叫多個千島pizza厚批两人飲咗3個忌兼湯汽水任飲,通常每人都飲两三杯大虾炒意粉少少辣,蒜味好香意粉最好亁身得起泥唔會硬味道都幾好,我地次次都吃呢個可惜份量就好少,每人两啖掃请光肉醬千層意粉又係我鍾意其實三層粉皮夾住两重茄汁肉酱我最喜愛内裡有少少芝士味Pizza好香口,下午茶個批就好迷你每人两片好快攪掂,不过都够饱咯值得我提就係呢度口的服務待應大部份都幾好,我同朋友都同呢班職员有倾有講有親切感知道做埋明天十五号呢間將结束營業了各员工分配到不同分店
放假下午茶時間经常來呢間
两個人坐卡位、坐位好舒服
情人節當天五点零鐘去到
今次叫了肉醬千層意粉
大虾香蒜炒意粉
下午餐有coupon買二送一所以
叫多個千島pizza厚批
两人飲咗3個忌兼湯
汽水任飲,通常每人都飲两三杯
大虾炒意粉少少辣,蒜味好香
意粉最好亁身得起泥唔會硬
味道都幾好,我地次次都吃呢個
可惜份量就好少,每人两啖掃请光
肉醬千層意粉又係我鍾意
其實三層粉皮夾住两重茄汁肉酱
我最喜愛内裡有少少芝士味
Pizza好香口,下午茶個批就好迷你
每人两片好快攪掂,不过都够饱咯
值得我提就係呢度口的服務待應
大部份都幾好,我同朋友都同呢班職员
有倾有講有親切感
知道做埋明天十五号呢間將结束營業了
各员工分配到不同分店
题外话/补充资料: 二月十五号己结業,在呢度多谢亚祝佢地各员工前途無限
2012-02-14
庆祝纪念
情人节
  • 大虾香蒜炒意粉
2011-05-05 83 浏览
很久沒吃過堂食pizza,今日忽然心血來潮,與同事來吃個午餐,堂食的確比外賣好吃我們三個人叫了三個lunch set share 食;好豐富先嚟個湯:今日有忌廉雞蓉和雜菜湯兩款之後主菜我們叫了:一個超級至尊pizza:個厚批真係好厚,料都好足,迷你裝啱啱好一個煙三文魚凱撒沙律:個汁麻麻地一個千層肉醬濶麵:好好味,側邊啲薯蓉焗到啱啱開始實,好有口感由於做緊優惠,我們另加$3 叫了個香蒜肉絲意粉,雖然係特價,但並無偷工減料最後餐茶三杯,杯檸茶同檸水好大樽埋單時送了一張午餐三送一coupon,一於下次再嚟

先嚟個湯:今日有忌廉雞蓉和雜菜湯兩款
之後主菜我們叫了:
一個煙三文魚凱撒沙律:個汁麻麻地
最後餐茶三杯,杯檸茶同檸水好大樽
埋單時送了一張午餐三送一coupon,一於下次再嚟

2011-05-03
1K
2011-05-04 49 浏览
不知何解,最近身邊的朋友都較少有興趣到Pizza Hut 用膳,話怕熱氣。其實出街食嘢,很多地方都是熱氣的啦。今次很開心在別人的提議下可以再到Pizza Hut 了。為怕熱氣過盛,先選了這裡的三文魚鮮果沙津。感覺很清新,煙三文魚很夠味。好!然後便要來辣雞翼了,辣辣的味道配以新鮮的雞翼,很好吃的。最後是一個海鮮寬條麵,可能因為很久沒吃了,覺得沒有之前吃過的油膩感覺,反而有一種喜愛的奶味,不錯。

為怕熱氣過盛,先選了這裡的三文魚鮮果沙津。感覺很清新煙三文魚很夠味。好!
然後便要來辣雞翼了,辣辣的味道配以新鮮的雞翼,很好吃的。
2011-05-01
2011-03-11 56 浏览
是日九點半有多到上址, 講明十點15分LAST ORDER, 所以食得有點趕, 叫了三個套餐四個人分, 因為都已經幾夜下, 吃多了頗難受, 菜式有:三文魚蜜桃蕃茄沙律-很一般, OK凱撒沙律-份量同醬汁都可以, 合格田螺肉焗薯蓉-外形麻麻, 田螺肉比較少, 無食到味道唔清楚湯-原粒粟米忌廉湯, 好重史雲生味, 原粒罐頭粟米都可以接受嘅,其他兩個湯(海鮮湯/蕃茄湯)沒有品嚐過唔知乜味,不過無投訴即係OK啦Spagetti Carbonara- 餐廳方面將最傳統的意式煙肉條改為瘦身後的火腿條,汁就似是白汁開稀的成品, 味道還可以的, 可喜是加了縛片蘑菇片,雖然是畫蛇添足白汁焗飯- 飯還可以但汁較甜口,一般吧意式風情批和一個xx批- 一厚一簿,兩個嘅飽底都唔錯,但飽面的配料就極為相似,其中一個還有剛才吃意粉時那隻瘦身後的火腿條,甜品- 木槺布甸,這個木槺是用古朱力餅碎做的,但太座用匙更一挖下去時,只見到古朱力木槺而忌廉層只是在中間夾住1mm乜可以咁架咩,哪兒的甜品鋪都做不出咁樣嘅木槺布甸啦,於是叫待應埋嚟反映過佢知,他拿回廚房再回來說廚師話“這裡的木槺布甸係咁樣”待應見我們表情都知客人並不接
三文魚蜜桃蕃茄沙律-很一般, OK
凱撒沙律-份量同醬汁都可以
, 合格
田螺肉焗薯蓉-外形麻麻, 田螺肉比較少, 無食到味道唔清楚
白汁焗飯- 飯還可以但汁較甜口,一般吧
,哪兒的甜品鋪都做不出咁樣嘅木槺布甸啦,於是叫待應埋嚟反映過佢知,他拿回廚房再回來說廚師話“這裡的木槺布甸係咁樣”待應見我們表情都知客人並不接受這回答,於是他就說跟我們換成雪糕,當然我們並不是要難為他,只係覺得“咁都得”嘅廚都有,可見簿餅屋的廚師真係淨係識整簿餅,其他的不懂,唔知有無食友食過這裡的木槺布甸呢?感覺又如何?
另一個甜品是香蕉紅荳酥,皮是焗出來的但較硬而不脆,內餡忘記了是蘋果定係香蕉加紅荳,又一普通之中見失敗之作,下次來還是避開甜品這一環吧

OK嘅粟米湯
普通但唔太正宗
簿批
贈卷送的夏威夷風情厚批
2010-05-28 32 浏览
補祝生日...隨便食下pizza hurt 下午茶e 間我好鐘意佢個view 架~...有個窗可以望落去~雖然只係得幾架車....但咁先顯得觀塘工業繁忙!!!!叫左兩個set!!!一個意粉一個飯!!!!!其實份量唔多....但食唔晒~~!可能個日比較飽~~~另外個有兩個飽同湯!!!本來就應該好好味......好香口但個飽等左好耐都唔來....肯定係d staff 掛住推埋一起傾計~唔記得出order-.-其他就普普通通~~~但算數啦.....來e間唔係為食既...為左行完街休息下xddd"佢張sofa好舒服...環境好好...感覺好乾淨!!
補祝生日...隨便食下pizza hurt 下午茶

e 間我好鐘意佢個view 架~...有個窗可以望落去~
雖然只係得幾架車....但咁先顯得觀塘工業繁忙!!!!

叫左兩個set!!!
一個意粉一個飯!!!!!
其實份量唔多....但食唔晒~~!
可能個日比較飽~~~

另外個有兩個飽同湯!!!
本來就應該好好味......好香口
唔記得出order-.-

其他就普普通通~~~

但算數啦.....來e間唔係為食既...
為左行完街休息下xddd"
佢張sofa好舒服...

環境好好...感覺好乾淨!!
2010-02-18
2009-12-20 14 浏览
I have a long time have not try the pizza hut...Until they introduced the new pizza...'Scallops StarzBites'.I tried with my mother at Friday, we ordered the set menu of Scallops StarzBitesIt including two soup, two glasses of drink, 1 pasta perfetto, 1scallops starzbites and 2mini serradura pudding.I find a big surprise on the new pizza..Scallops StarzbitesThe scallops are very big and it can found in every pieces of the pizza...also, the sources are very match with the scallops and the meat..I

I like it very much!!!And there are some peaches on the top...
before i will think a little bit strange that peaches on the pizza...but i can accept it at all..It's not bad!!

More, two glasses of drink can refill for free...it's good for me...because i do not think that 1glass can enough for me...

The bad food is the serradura pudding, it's taste bad...and too much serradura!

The service in kwun tong restaurant is not bad,,the speed of their service is fast,,may be is not the busy period...

By the way,,if you have the DBS credit card,you will have a discount,,
it's very cheap...all of you can try it..!!
2009-12-18
  • Scallops starzbites
2009-12-17 6 浏览
一行5人去pizza hut, 舉行我09年第一場的聖誕交換禮物派對。我相信觀塘呢間係我去咁多間最少人去的一間, 因為真係得”小貓三四隻”, 基本上唔訂坐都ok。可能係因為唔”就”腳, 所以唔多人, 不過都有一班外賣自取的顧客。雖然我係Pizza hut member, 不過對上一次食pizza hut, 好似係8月的事。可能係因為越嚟越多人投訴佢地d pizza越整越細, 變相加價。亦有可能覺得成百蚊食pizza, 可以有其他選擇。不過, 正如佢的口號:”開心時刻pizza hut”。一班人嘈亂巴閉咁, 去pizza hut都係一個好的選擇…哈哈。食物我地叫咗個2人餐 (有DBS/Compass Visa 就平d)再加其他嘢食。二人餐包括:2杯無限添飲的soft drink2個龍蝦湯:都ok帆立貝星芝批:比想像中好食, d帆立貝都幾大粒。卡邦尼意粉:唔得, 唔夠cream味, 唔夠白汁味, 好淡。2個木槺布丁:完全唔得, 有90%都係木槺, 點食呀 (有相為證)另加:一客(半辣半原味)雞亦:無得差, 正呀。基本上辣味係好食d, 不過同行有友人唔食辣。一個小食併盤:有腸仔、雞亦、雜菜圈

二人餐包括:
2杯無限添飲的soft drink
2個龍蝦湯:都ok

帆立貝星芝批:比想像中好食, d帆立貝都幾大粒。

另加:

一個小食併盤:有腸仔、雞亦、雜菜圈 – 除咗雜菜圈唔好食之外, 其他都好食。

西班牙海鮮飯:都ok好食, 不過帶d辣

肉丸併雞肉腸:都ok。

總括嚟講, 食物質數無咩改變(又可以話無進步), 不過成班人, 食咁多嘢都係四百幾埋單, 間唔中食吓pizza, 都幾好呀。
2009-12-15
庆祝纪念
圣诞节
2009-11-17 6 浏览
我好鍾意食pizza,但係覺得pizza hut出d新批都新不如舊,10個新野有9個都唔得嘅,但係今次出呢個大蝦沙律星芝批我就覺得好岩我食,因為我鍾意食嘅芝士,腸都有齊,而且味道亦配合得好.不過,最重要食pizza都係要堂食,一凍左就會大打折扣架喇.今次仲試左個冰震朱古力,好香好滑,所以食呢餐可以滿足齊我嘅願望
2009-11-13
  • 大蝦沙律星芝批;冰震朱古力
2009-10-05 23 浏览
個早餐都幾鬼抵食 十二三蚊就有交易 我食左個雞扮火腿麵(仲有埋件多士+奶茶) 塊煎雞扮都幾大塊 味道都OK 個麵就普通啦 總括黎講 十零蚊個人有個雞扮火腿麵+多士 加飲品, 仲送埋上黎 相當抵食

總括黎講 十零蚊個人
有個雞扮火腿麵+多士 加飲品, 仲送埋上黎 相當抵食
2009-09-27
$13 (早餐)
2009-07-08 32 浏览
果日見落雨濕濕,費事出街,索性約齊幾個friend上嚟我屋企打麻雀,貪有得過吓手癮之餘,又可以嘻嘻哈哈吹吓水咁過一日。正所謂怏樂不知時日過,打打吓又到食飯時候,我哋費事出去同人迫,兼且想繼續竹戰,所以最後決定叫外賣,但係臨時臨急無餐牌喺手,都唔知食咩好,好在個friend醒,提議叫Pizza Hut,因為佢哋有網上訂購,上網就可以睇晒有咩食,仲可以即刻落埋order,方便又快趣!話咁快點完嘢食,心諗都預佢無咁快送到嚟,梗係立即繼續我哋嘅麻雀兵團大激戰先,邊打邊等,點知打唔夠一陣,門鐘就響,效率真係快到你唔信,送到嚟d嘢食仲要熱辣辣,香噴噴,真係流晒口水,同堂食都無咩分別,兼且送嘢果個哥哥仔又超好禮貌,真係愛死Pizza Hut,不愧為外送速遞嘅一哥,抵讚,絕對係唔想出街又想食好嘢嘅No.1之選!

2009-07-04
  • 升級超級至尊
2009-07-03 15 浏览
男友來接收工, 呢幾日好想食意粉, 最近都係去PIZZA HUT,因為我又OT了! (累男友等我等了很久, 抱歉!)改革後既PIZZA HUT, 明顯坐得舒服左,SERVICE仲越來越好, 好到有D誇張...裝修如其他分店一樣風格, 盡可能多卡位, 甚至馬蹄形卡位.可惜到我地張飛既時候, 都冇乜卡位埋單,結果坐半個卡位, 都好過原先想安排我地坐既2人走廊位.帶位的著大廚套裝加白色高帽, 都幾唔夾身份.PIZZA HUT個MENU成日轉, 我只會記得CLASSIC既幾樣食品.好耐冇堂食過喇, 一睇MENU, 除左平日既PIZZA大餐及信用卡優惠餐外,仲有個$58餐, 湯+主菜+DRINK, 咦, 好抵喎, 又唔怕食唔晒, 2個人一於一人一個,再加我飛佛小食拼盤, 就夠晒啦.大大杯汽水,酥皮下係菜湯及忌廉湯, 味道依然好濃, 讚!香草龍脷柳意粉, VERY SORRY, 唔好食... 唔覺有香草, 反而有D酸菜味, 奇怪.小食拼盤除左D雞翼細隻左及唔夠入味外, 如平日一樣.炸豬扒拼薯菜, 男友本身鍾意食炸物, 但我覺得食緊炸粉及油多於豬扒... 果堆蔬菜(青瓜, 紅蘿蔔及唔知乜野)味道確係
因為我又OT了! (累男友等我等了很久, 抱歉!)

改革後既PIZZA HUT, 明顯坐得舒服左,
SERVICE仲越來越好, 好到有D誇張...
裝修如其他分店一樣風格, 盡可能多卡位, 甚至馬蹄形卡位.
可惜到我地張飛既時候, 都冇乜卡位埋單,
結果坐半個卡位, 都好過原先想安排我地坐既2人走廊位.
帶位的著大廚套裝加白色高帽, 都幾唔夾身份.

仲有個$58餐, 湯+主菜+DRINK, 咦, 好抵喎,
又唔怕食唔晒, 2個人一於一人一個,
再加我飛佛小食拼盤, 就夠晒啦.

大大杯汽水,
酥皮下係菜湯及忌廉湯, 味道依然好濃, 讚!
小食拼盤除左D雞翼細隻左及唔夠入味外, 如平日一樣.
炸豬扒拼薯菜, 男友本身鍾意食炸物, 但我覺得食緊炸粉及油多於豬扒... 果堆蔬菜(青瓜, 紅蘿蔔及唔知乜野)味道確係奇怪, 白烚? 拖鹽水? 唔識形容, 2個字, 難食...

新野都係搏唔過, 下次都係食番我至愛海鮮闊條麵吧...
2009-06-30
2009-06-14 21 浏览
晚上在家叫了Pizza來吃,點了一個4人套餐,食物包括意國森林芝心批、秘製雞槌、香蒜肉絲意粉、吞拿魚煙肉腸螺絲粉、蘑菇忌廉雞湯,還有網上訂購附送的奶油批。意國森林芝心批:第一次試這個批,還不錯,上面有很多雞肉和蘑菇的,配合得很好。秘製雞槌:黑椒味道不夠重,明顯是不夠入味。香蒜肉絲意粉:保持原有水準,好味!吞拿魚煙肉腸螺絲粉:很開胃,茄味不會太重,不過吞拿魚太少。蘑菇忌廉雞湯:一向Pizza Hut的忌廉雞湯都是本人的最愛,味道夠濃,又多蘑菇雞肉,正。奶油批:奶油批亦是本人的最愛,這個批點奶油,變成甜食,不點奶油,亦有香濃的芝士味,所以點唔點奶油都咁好味,不過本人不喜歡點奶油,喜歡吃純芝士批。
晚上在家叫了Pizza來吃,
點了一個4人套餐,

意國森林芝心批:

秘製雞槌:
黑椒味道不夠重,明顯是不夠入味。

香蒜肉絲意粉:
保持原有水準,好味!

吞拿魚煙肉腸螺絲粉:
很開胃,茄味不會太重,不過吞拿魚太少。

蘑菇忌廉雞湯:

奶油批:
意國森林芝心批
奶油批
秘製雞槌、香蒜肉絲意粉、吞拿魚煙肉腸螺絲粉
2009-06-14
秘製雞槌、香蒜肉絲意粉、吞拿魚煙肉腸螺絲粉
  • 意國森林批、香蒜肉絲意粉、蘑菇忌廉雞湯、奶油批
2008-07-11 22 浏览
8/7 這天,弟弟生日,他指明要到pizza hut 食飯是日都不是公眾假期,不過可能是晚飯時間,比較多人,等位需時!在等位的時候,已經和家人plan 好食點什麼就試了新出的 "扭扭批"餐,有湯, 沙津, 批, 飲品, 甜品另外加了一個"葡汁雞皇焗飯愈是新出的,雖然花款可以吸引,不過我都抱著一個不大的期望!"海皇湯"可是只有兩隻蝦仔,味道可想而知,還有很多洋蔥那應該叫"洋蔥湯"吧....飲了一半也沒有便停了"烤雞沙津用料新鮮,生菜很爽口,醬汁很開胃,作為前菜絕對是好的配搭美中不足是烤雞,感覺很"梅"葡汁雞皇焗飯不過不失吧...不過明顯地此雞比起沙津的雞嫩滑此雞不如彼雞嗎?扭扭批一上"台"就知道很大很大,我們一家四口人都很驚訝賣杷當然不錯吧...可惜做不到"扭"的效果電視廣告太誇張了,哈哈不過味道也不錯,配合起來也挺好..不過食得多會膩"最後最要take away甜品忌廉泡芙,難食之作不過我對這個所謂的甜品,一向都沒有期望,在預計之內!服務很好...值得一讚的...上菜的時間把握得很好生日快樂,最重要是一家人齊齊整整食飯,食什麼也開心!東亞銀行有拆扣價惠

8/7 這天,弟弟生日,他指明要到pizza hut 食飯
是日都不是公眾假期,不過可能是晚飯時間,
比較多人,等位需時!

在等位的時候,已經和家人plan 好食點什麼
另外加了一個"葡汁雞皇焗飯
愈是新出的,雖然花款可以吸引,不過我都抱著一個不大的期望!

"海皇湯"
可是只有兩隻蝦仔,味道可想而知,還有很多洋蔥
那應該叫"洋蔥湯"吧....飲了一半也沒有便停了"

烤雞沙津
用料新鮮,生菜很爽口,醬汁很開胃,作為前菜絕對是好的配搭
美中不足是烤雞,感覺很"梅"

不過不失吧...不過明顯地此雞比起沙津的雞嫩滑
此雞不如彼雞嗎?

扭扭批
一上"台"就知道很大很大,我們一家四口人都很驚訝
賣杷當然不錯吧...可惜做不到"扭"的效果
電視廣告太誇張了,哈哈
不過味道也不錯,配合起來也挺好..
不過食得多會膩"最後最要take away

甜品
忌廉泡芙,難食之作
不過我對這個所謂的甜品,一向都沒有期望,在預計之內!
服務很好...值得一讚的...
上菜的時間把握得很好

生日快樂,最重要是一家人齊齊整整食飯,食什麼也開心!

東亞銀行有拆扣價惠
海皇湯
(非会员)
2008-06-01 11 浏览
同個朋友2個都無野做, 諗住去試下個wow常餐, 我地叫左..碎冰朱古力 - 好味!忌廉湯 - 普通蒜蓉包 - 夠味又夠脆, 仲好香, 正!雞肉火腿芝士白汁意粉 - 好少汁, d意粉又乾又硬, 仲凍哂!!批(原野風味) - 幾好, 芝士溶哂又好香, 不過個底「火農」到苦開頭叫左野之後, 佢首先黎左野飲, 過多陣, waitress拎左碟意粉黎, 我朋友就話:我朋友都算好聲好氣, 但係個waitress皺一皺眉, 仲「描」左下咀, 就咁將碟粉放左係佢地放杯杯碟碟果度, 之後再過多幾分鐘d湯先黎, 係同一個waitress, 其實碗湯只係8成滿, 但係我就係唔明佢點解咁都可以倒瀉, 成隻碟都係.. 唉 到佢放低左d湯之後就即刻去拎返碟意粉過黎, 到我地飲埋湯, 碟意粉已經放左起碼10mins, 結果係凍到好似無煮過咁, 加上d汁又少, d意粉本身又乾又硬, 令到我地食慾大減.. 之後.. 我地等左10-15mins個批先黎, 今次唔同, 個批好熱仲好香, 我開頭都覺得好好食, 但食食下發覺好苦, 原來成個底「火農」哂-.-埋單唔洗100蚊, 真係幾抵, 但係d服務真係唔係好得......
同個朋友2個都無野做, 諗住去試下個wow常餐,
我地叫左..
碎冰朱古力 - 好味!
忌廉湯 - 普通
蒜蓉包 - 夠味又夠脆, 仲好香, 正!
開頭叫左野之後, 佢首先黎左野飲,
過多陣, waitress拎左碟意粉黎,
我朋友就話:[er.. 唔好意思, 你可唔可以上左個湯同包先上意粉呀?]
就咁將碟粉放左係佢地放杯杯碟碟果度,
之後再過多幾分鐘d湯先黎, 係同一個waitress,
其實碗湯只係8成滿, 但係我就係唔明佢點解咁都可以倒瀉,
加上d汁又少, d意粉本身又乾又硬, 令到我地食慾大減..
$約50 (午餐)
  • 碎冰朱古力
  • 蒜蓉包
  • 原野風味批
2008-04-12 16 浏览
嘩,最新既迷迭香烤雞Viva Pizza,試左啦~好味wor!HSBC信用卡「春之回味」2人套餐:朱古力黑牛/什果賓治2杯海皇湯2客- 濃度適中,味道很好!感覺有d似蟹皇翅.法式田螺伴焗薯蓉1客- 好味呀! 田螺伴薯蓉很夾~迷迭香烤雞Viva Pizza(普通批)-有雞,茄子,南瓜同芝士,所謂viva即係唔原唔薄,感覺係比較light既一個pizza!得呀~焗肉醬意粉1客黑芝麻雪糕伴紅豆2客好多野食呀,價錢都係$209 jar,好抵食!

HSBC信用卡「春之回味」2人套餐:
朱古力黑牛/什果賓治2杯
海皇湯2客- 濃度適中,味道很好!感覺有d似蟹皇翅.
法式田螺伴焗薯蓉1客- 好味呀! 田螺伴薯蓉很夾~
焗肉醬意粉1客
黑芝麻雪糕伴紅豆2客

好多野食呀,價錢都係$209 jar,好抵食!