2021-06-08 1661 浏览
食过牛大人嘅朋友都知道太受欢迎成日都FULL,唔预早BOOK位根本食唔到。好彩我厉害嘅朋友BOOK到位,今次终于可以一尝牛大人打边炉,真系好期待😍今次叫左 极上和牛吃到饱(每位$198) 另外升级海鲜(每位$30)座位宽敞,环境简洁干净拣选左食边款套餐之后,职员会出将QR CODE单,然后就可以自己手机落单,够方便,惊手机收得唔好仲可以连WIFI添👍🏻落完ORDER等食物送黎期间,就行去面自助区拎野食,有数十款食物可以夹,有丸类瓜菜类菇类,仲有蟹柳芋丝等火锅食物等一应俱全😍酱料区同样酱料齐全,可以混返个自己喜好嘅酱点火锅配料食😃惊唔够饱仲有面食区拎面返去渌饮品方面除左罐装饮品之外,仲有牛大人自家制嘅桂花乌龙、菊花普洱、洛神花茶、白桃乌龙菊花普洱、18+冬瓜茶:除左免费自取饮品之外,喺枱头见到有18+冬瓜茶($38/杯),咁特别当然要叫黎饮下😉由于冬瓜茶本身都比较甜,所以加入左WHISKEY落去都好易入口,不经不觉真系饮完大半杯,红都面晒😜菊花普洱,白桃乌龙呢D自家制茶饮都好有水准,茶味唔错可以解一解油腻感😄阿嬷养生浓汤锅:想食得滋润养生D,所以拣左呢个汤底,味道唔算好浓,但饮落去几香药

座位宽敞,环境简洁干净

酱料区同样酱料齐全,可以混返个自己喜好嘅酱点火锅配料食😃

惊唔够饱仲有面食区拎面返去渌

饮品方面除左罐装饮品之外,仲有牛大人自家制嘅桂花乌龙菊花普洱洛神花茶白桃乌龙

菊花普洱、18+冬瓜茶
菊花普洱18+冬瓜茶:除左免费自取饮品之外,喺枱头见到有18+冬瓜茶($38/杯),咁特别当然要叫黎饮下😉由于冬瓜茶本身都比较甜,所以加入左WHISKEY落去都好易入口,不经不觉真系饮完大半杯,红都面晒😜菊花普洱,白桃乌龙呢D自家制茶饮都好有水准,茶味唔错可以解一解油腻感😄

阿嬷养生浓汤锅
阿嬷养生浓汤锅:想食得滋润养生D,所以拣左呢个汤底,味道唔算好浓,但饮落去几香药膳味,耐左就开始愈浓味😋

澳洲和牛M5牛肩卷
澳洲和牛M5牛肩卷:打边炉梗系最尽兴就系食碟靓牛啦😎即刻落返碟黎食先得,本身够薄切,所以渌一渌好快就食得,肉味唔错,不愧为最贵套餐嘅牛肉😉

士林盐酥鸡(辣)、真猪小香肠
糖醋甜不辣
士林盐酥鸡(辣)真猪小香肠糖醋甜不辣:叫左D台式小食食下,细细件食下过口瘾,几香口,有D似去左台湾扫街头小食感觉😄

鲜甜海虾
升级海鲜:即系多左鲜甜海虾真台湾鲷鱼片台湾鲈鱼片新鲜沙白呢4款食物可以ORDER,呢$30 UPGRADE我觉得都值得,海虾弹牙唔会霉,鱼片鲜嫩无骨,沙白鲜甜无沙🤤🤤

真味牛肉浆, 章鱼珍珠浆, 爽滑猪肉浆, 台湾海鲜浆, 澎湖花枝浆, 蟹籽墨汁浆, 干贝鲜鱼浆
真味牛肉浆章鱼珍珠浆爽滑猪肉浆台湾海鲜浆澎湖花枝浆蟹籽墨汁浆干贝鲜鱼浆:平时打边炉见到呢D墨鱼滑虾滑一定必点,因为通常都几弹牙爽口又好食,冇谂过牛大人呢到仲要有咁多款式,一次过全部点黎食试,咁样上菜都几吸引😍😍咁多款当中我最强力推介蟹籽墨汁浆真味牛肉浆,食落去味道极为香浓,包你食完会ENCORE再食🤤

西班牙猪五花片:猪五花肥瘦比例适中,唔会肥到得返肥膏咁,食落去入口即溶,点埋自己混嘅酱料更加惹味😋
安格斯特选牛板腱:试完呢到最高级别嘅澳洲和牛M5牛肩卷,之后就试埋中价钱嘅牛肉比较下,相比之下肉质都几好,但牛味冇咁浓,果然一分钱一分货😛

西班牙猪梅肉片, 上腹牛五花
西班牙猪梅肉片上腹牛五花:最经济级别嘅肉类,可以见到同头先中级同高级套餐出黎嘅肉明显有分别,所以要食靓肉真系唔悭得😉

食物陆续送上,好丰富🤩同埋因为食物款式太多,未能一一介绍,唯有私心推荐几样我认为都系必食嘅食物,有牛妈秘制卤牛肋花雕酒鸡件私房鸭血(辣)台式蛋饺😍😍

甜品
午市放题90分钟,去到最后30分钟会有职员提醒LAST ORDER,同埋之后会送上仙草红豆甜品,碗甜品都几冰凉而且唔会太甜,几适合打完边炉热热地食黎降下温🥰

总括黎讲有咁多野食选择,无论肉类、丸类、台式小食、海鲜等等,全部质素都好有水准,样样都想食,仲要好食嘅再想ENCORE多份黎食,90分钟真系唔够喉,唯有迟D再BOOK返枱再食多几次先够满足😝

补MENU
2021-06-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
菊花普洱、18+冬瓜茶
阿嬷养生浓汤锅