2023-03-28
📍 辣雞製造 (大角咀)🇭🇰 大角咀嘉善街39號地舖完全係新開嘅餐廳因為見到其他foodie介紹所以想去試下我係完全自費的🙏🏻餐廳裝修幾特別 好似係機艙入面咁🤣當日老闆都係度 招呼緊佢啲朋友🤣對我地啲街客都幾好招呼 有詳細咁介紹啲食法😋 皇牌烤爆汁雞 $288呢個烤雞係必食同埋要預早預訂因為隻雞需最少早一晚醃製及風乾然後再等客人到咗先開始焗上台係熱辣辣隻雞係無激素烤雞 係超級嫩滑 口感好好 爆多汁雞皮好香脆餐廳會提供手套、濕紙巾及較剪 好方便最特別係佢有十款不同特色醬汁及辣粉供調味食用好癲嘅辣 係老闆自己係香港製造嘅1. 100萬倍辣辣椒油:係真係超級辣 點少少已經好辣 但好正 啱曬中意食辣嘅人 不過唔好點太多😂2. 20萬倍辣椒粉:唔知係咪粉嘅關係 所以辣度細啲 不過好麻好麻3. 蒜味辣粉4. 海鮮味辣粉:呢個有啲驚喜 真係食到重海鮮味 尤其是蝦味5. 煙燻辣椒海鹽 6. 水牛城醬7. 蜜糖芥末醬:對比起其他醬顯得有少少普通,但如果8. 甜酸醬9. 薑蓉蛋黃醬:呢個好特別 老闆話因為平時嘅薑蓉太油 會影響配搭個雞 所以調咗呢個特製醬出嚟10. 煙燻茄汁醬:BBQ醬 冇得輸😋 麻辣豬軟
🇭🇰 大角咀嘉善街39號地舖
然後再等客人到咗先開始焗
上台係熱辣辣
隻雞係無激素烤雞 係超級嫩滑 口感好好 爆多汁
雞皮好香脆
餐廳會提供手套、濕紙巾及較剪 好方便
最特別係佢有十款不同特色醬汁及辣粉供調味食用
😋 Mojito
😋 Sex on the beach
😋 House Red Wine
最好飲係紅酒🍷
總結 同朋友聚會啱曬!! 不過要注意就係佢比較多小食 或者主食肉類 冇咩麵呀飯呀個啲