2017-12-28 130 浏览
上次去叉燒大皇食飯,揸車經過見到M3門口茶色玻璃、燈光昏暗充滿情調,網上見到有二人套餐,訂座仲可以儲飛行里數,假期完結又開始忙碌工作,訂好枱同老公放工嘆返餐。二人餐($498)無論頭盤、主菜都選擇多,我想揀燒雞又想食牛扒,老公一句唔想拆骨,省卻煩惱是日餐湯係甘筍湯,唔算好creamy不過甘筍味濃,餐包烘過後微暖,沾上意大利菜唔少得既黑醋及橄欖油,開始滿足既晚餐凱撒沙律可以揀煙三文魚或巴馬火腿,以為跟餐沙律會每人一碗仔咁上,原來係單叫既份量,沙律菜新鮮爽口唔會有黃邊,火腿油脂豐富越咬越有甘味西冷七成熟燒得剛剛好,焦脆外表粉嫩肉汁,薯菜悉心配搭色彩繽紛黑松露野菌薄餅, 係我偏愛嘅pizza餡料,炒過既野菌去除草青味,適當地配上火箭菜,如果有埋松子仁既鬆脆油香就仲正,最愛薄脆餅底食完半個都唔會滯入座時侍應已主動遞上清水,而且不時添加,不過秋冬乾燥,二人餐唔包飲品,另外叫咗一壼蘋果玉桂蜜($36)滋潤喉嚨,玉桂有助消化加速新陳代謝,最啱女士們飲用甜品時間有tiramisu同法式焦糖燉蛋,老公話cream cheese夠滑唔會太甜,如果咖啡酒味再濃啲就更好,因為有比較所以覺得焦糖可以再薄啲,但勝

甜品時間
有tiramisu同法式焦糖燉蛋,老公話cream cheese夠滑唔會太甜,如果咖啡酒味再濃啲就更好,因為有比較所以覺得焦糖可以再薄啲,但勝在蛋香滑溜,好快已經食晒