2009-06-01
之前家人都係前身利舞台益新飯店的捧場客!! 今次一試水準依舊!!昨晚跟家人一起到了這用膳﹐其實都唔算好隔涉同遠﹐不過可能平常好小會去到這裡所以給人這樣的印象﹐我地一家都係因為去完灣仔分店才知道這裡。一家八人三車浩浩蕩蕩arrived﹐值得一讚這裡拍車容易兼免費﹐不過車位唔太多大概15-20個﹐好似拍出面都唔抄因當晚見都有幾架車停拍。今晚舅父請﹐食家常小菜:例湯 ( 雞骨草煲豬錚)大良炒鮮奶椒鹽雞翼薑蔥侷魚雲沙嗲粉絲牛肉煲蒜蓉炒菜心西檸煎軟雞干燒伊麵先來例湯﹐冇乜味精﹐真材實料﹐夠火侯+家常﹐真係非常好!! 跟住炒鮮奶﹐名物其中一樣!! 果然不負眾望﹐香奶味﹐亦見甚多人比美鳳城的... 我地反而比較歡喜益新的口感跟味道!!!薑蔥侷魚雲跟沙嗲粉絲牛肉煲 都係水準之作!!! 反而要一題既是這椒鹽雞翼給我們的驚起... 有雞味﹐皮不是非一般的脆﹐完全無雖上粉真係好難形容﹐還有那玫瑰路香﹐完全無雖點另上的淮鹽﹐一定要試!!!其招牌的西檸雞實是名不虛傳﹐新鮮的雞肉嫩﹐炸至金黃的皮香脆﹐淋上濃郁的西檸芡汁﹐鮮檸汁被牛油味中和﹐一點也不會酸!!! 真係各方面都配合得好好單尾干燒伊麵對我這減肥中的人來說
今晚舅父請﹐食家常小菜:
例湯 ( 雞骨草煲豬錚)
大良炒鮮奶
椒鹽雞翼
薑蔥侷魚雲
沙嗲粉絲牛肉煲
蒜蓉炒菜心
西檸煎軟雞
干燒伊麵
單尾干燒伊麵對我這減肥中的人來說今天以經是過了quota﹐無食
總括昨晚的家庭 get together 絕對可以encore!!! 下次還有很多要食﹐煙焗倉魚﹑焗魚腸還有琵琶鴨!!!
埋單舅父無透露... 止說" 千(鯪)蚊" 即是$125/head.... 真係一點也不貴!!!!