2019-04-08
Cubus全棟有數間高質餐廳, 但試過幾間之後都真係對佢諗諗不忘,所以今日要翻焯!環境同食物質素仍然無令我地失望。餐廳佈置講究,雲石枱碟配黑金餐具,浪漫又高雅。前菜係櫻花蝦避風塘茄子。以茄子做前菜多數為涼拌,估唔到呢個避風塘煮法咁有驚喜,皮薄脆,香口惹味。蟲草花黑松露野菌湯,花膠螺頭片龍蝦湯各有特色,足料香濃,以中式食材入饌令西湯嘅味道大大提升。竹炭咸水角賣相搞鬼突出🎃跟住就係主菜乾炒安格斯牛河! 一上枱,我地都忍唔住講左句:好香呀! 想唔到西餐廳都煮到中菜嘅鑊氣👍🏻黑毛豬胺賣相一流,厚切得黎肉質鮮嫩,油脂同肉嘅比例剛好,入口即溶,大讚!最後到甜品 - 焦糖燉蛋, 上枱前淋上橙酒,點著火機,非常ig-able,好睇又好食。總結黎講呢間餐廳就算客多左比我嘅感覺仍然十分良好
前菜係櫻花蝦避風塘茄子。
竹炭咸水角賣相搞鬼突出🎃
總結黎講呢間餐廳就算客多左比我嘅感覺仍然十分良好