2019-04-08 30 浏览
今次黎到銅鑼灣食牛,其實我之前已經食過呢間嫁啦,不過係中環分店,咁岩係銅鑼灣行街,就走左黎翻撻!上次就食西冷,今次就試下佢既吉列牛!吉列炸和牛扒 $278套餐配有前菜、沙律及飯(含飯素)佢每個set既飯同配菜都一樣,上次介紹過,今次就唔介紹啦。今次主要講下佢主食既分別!聽侍應講,本身啲牛已經有兩三成熟,所以就咁食都得,我就試左一舊,味道都ok,不過就凍凍地,所以大家都係燒一燒食比較好。不得不提,佢既炸皮係非常脆!非常之好食!和牛黎講,佢油脂分泌其實都唔算多,不過助在夠嫩身,有舊燒耐左少少都仲保持到個質感。我個人建議就燒20-30秒左右,燒到塊肉兩邊都熱熱地,又唔會太老,咁食就岩岩好!和風紫菜薯條 $48佢係偏粗身扭紋薯條,炸得夠脆,和風紫菜味都幾出,不過有少少偏鹹!

吉列炸和牛扒 $278
套餐配有前菜、沙律及飯(含飯素)

和風紫菜薯條 $48