2009-04-21 24 浏览
喺中環接老公放工,諗住順便去中環搵食,反正大把地方有嘢食,平時喺太古唯一無得食就係茶餐廳,咁就諗住去翠華,又快又多選擇。但老公話帶我去另一間,隔條街叫翠河。一入門口好好招待,差點嚇親,咁嘅服務態度就真係very good,十分親切,坐咗個卡位,有個滿面笑容嘅阿姐同我哋講晚餐選擇,我問佢B餐好唔好食,佢話真係得嫁,唔差。就係佢嘅笑容我就叫咗嗰B餐,乜乜瓜抄蝦球鮑魚片、有中湯又有飯,五十三蚊一個晚餐亦唔算貴,而老公叫咗個扒配薯菜,有湯加多士,我哋仲加咗個油菜。等咗無耐菜先到,好食喎,唔油仲好離奇地好食。跟住我嗰餐,嘩,好有份量喎,個餸好正,清淡,但個假鮑魚片好野味,我一個人清晒成碟,正。而老公件扒就細咗小小,睇相都見唔到,哈哈,總之叫個A餐俾佢,見隔離枱件扒不知幾大份,不過老公話好食同啱啱好。如果你係翠華常客,不況嘗試吓新地方,食物種類差唔多,但禮貌服務就一流。

唔油嘅油菜
湯加多士
乜乜瓜抄蝦球鮑魚片,正。
好多假鮑魚片
細細件扒,睇唔睇到?
唔油嘅油菜
湯加多士
乜乜瓜抄蝦球鮑魚片,正。
好多假鮑魚片
細細件扒,睇唔睇到?