2020-06-23
星期日同班朋友去大埔relax下🤣黎到呢間bar度食dinner,background music長開而且燈光比較幽暗,堅係好酒吧嘅feel。我地兩個人叫左超多嘢食☺Drinks:Draft Beer - Red House ($78):呢隻啤酒嘅味幾濃🤤飲落去唔會覺得苦澀,而且幾順口,酒精around 8%Craft Beer - Pale Ale ($46):呢隻酒味無咁重,但果香好夠,入口都好舒服,適合平時少飲酒嘅人飲🤗Food:我地叫左超多碟串燒😂整體黎講全部串燒都好食,但有幾個都幾surprising:1.韭菜燒($15一串):呢個都比較surprising,開頭無expect d咩但食上去之後覺得好香好有味,d孜然粉+五味粉令呢串嘢增色唔少😋2.炭燒法國鵝肝($68一串):有四塊鵝肝,入口即溶!而且唔會太漏,配上少少香料令個鵝肝食落去超好味🥰3.一口和牛串($29一串):d牛肉粒好juicy😂而且軟嫩,有少少秘制醬汁係上面,令個肉香更顯現。4.黑糖雞脾肉串($19一串):果然係雞脾肉!😜肉質好鮮嫩,咬落去一d都唔覺得柴,甜甜地又燒到有d焦香5.超級催淚彈($22一串):呢個
Drinks:
Food:
5.超級催淚彈($22一串):呢個算係比較神秘😂我地原本都有問店員呢個係咩黎,結果佢話我地叫左就知,懶神秘咁🤣食落去軟林林,我都俾大家估下係咩黎🤪
串燒
啤酒