2018-12-16 714 浏览
自從畢業左之後就唔係成日黎置富都會,原來呢到開左間外賣壽司店。以前成日返學都搵唔到一間好食又平既日本餐廳,遷就返好窮嘅我。雖然依家出咗嚟做嘢,但自己仍然都係想食返啲平民但高質既野食。朋友係入邊搵下有咩好食,見到呢間價錢非常便宜但睇落去都幾唔錯。我地一黎到落單,店員話壽司師傅親手即做㗎,所以都要一啲時間整,但係都唔係等左好耐就有得食啦。特選盛一共有28貫,13款既壽司個variety 好大,啱晒我哋呢啲想試晒唔同款嘅人。三文魚、吞拿魚、帶子、海膽一定有款係自己鐘意。其中比較突出既係海膽壽司,帶點海水味之餘唔會太腥,入口夠creamy 帶點回甘。吞拿魚壽司仲有金箔,吞拿魚唔會有渣,都算鮮甜。自己就對玉子壽司佢情有獨鍾。火炙三文魚壽司入口即溶但唔會太膩,中間少少生燒得岩岩好。佢仲有一個麵豉湯,近排天氣咁凍嘅日子入邊可以飲碗熱辣辣嘅湯,有豆腐、少少海帶咁,簡直係正。