2021-03-17
同朋友慶祝生日,佢提議嚟呢間食~店面分為3 part,門前一對街露天座位,店內吧檯位,店後方花園茶座feel。我地坐係茶座位,上面係帳篷,枱上係花,感覺係好雅致~但細睇帳篷上好多葉,又適逢春天,感覺笠黏黏,唔太好受~但講真,環境係其次,嘢食係好食的~呢到嘅乳酪碗係一大賣點!大大碗乳酪,顏色鮮豔,卡路里低,少有之餘,吸引得嚟夠哂健康~我地叫咗呢款藍色螺旋藻乳酪碗,天空般嘅顏色好靚,配料放左香蕉、士多啤梨、藍莓、芝麻、紫薯片、蕃薯片,有好多唔同嘅口感,又甜又口味~跟住係比目魚檸檬牛油汁意粉,都係好特別嘅一道菜,因為坊間好少見比目魚做配料~牛油檸檬配比目魚係好好嘅配搭,清新的味道去除左魚的腥味,而比目魚本身肉質細嫰,好易入口,成道意粉感覺就係好fresh!食完正餐,緊係要食甜品~於是叫左道紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕,上到嚟,忍唔住哇一聲!因為真係好精緻~第一次見心型嘅窩夫,配埋士多啤梨同紫薯片,感覺好浪漫,完全滿足少女心~窩夫好脆,但屬於薄身型~雪糕都好香甜綿滑,夾埋一齊食,真係好享受~最後配返杯茉莉香片latte,淡雅溫暖,就好似春天嘅微風一樣,舒心怡人~
但講真,環境係其次,嘢食係好食的~