2019-06-05 82 浏览
對黃大仙的感覺我還停留在舊區的觀感。昨晚跟朋友來到現崇山商場Olive Era 吃飯。想不到亦有decent的餐廳,環境不錯,同時擁有室外及室內位置,更舒舒服服的吹水吹了一晚。晚餐由餐湯法包開始,附上前菜香煎芝麻吞拿魚!主菜是德國蜜糖芥末烤咸豬手, 豬手的肉質很嫩滑, 雖然外表看來略為乾身,但入口就肉汁豐盈,外層可做到又脆又煙韌,好味!仲有薯條做伴菜! 西班牙海鮮飯,用雙耳平底鑊端上,甚為特色! 明顯海鮮多過飯,汁料調得非常之濃,但飯粒不過份地咸,又有多款海鮮,跟飯好夾!Double chocolate 非常香濃朱古力奶加雪糕!甜哂!鮮果茶! 雖然吾係壺上, 但同樣夠熱! 又多生果粒! 套餐可以加錢cake 食, 當然吾會錯過, Dark chocolate 是首選! 為晚餐劃上完美句號!

晚餐由餐湯法包開始,附上前菜香煎芝麻吞拿魚!

鮮果茶! 雖然吾係壺上, 但同樣夠熱! 又多生果粒!