2019-08-29 443 浏览
位於现崇山商场楼下嘅一间西餐厅,原来内部装修都唔错,算系约会/聚会嘅好地方。见drink menu上嘅饮品几特别,除咗一啲special drinks同milkshakes外,有个Rocher Chocolate Drinks情迷金莎系列,钟意食tiramisu 嘅我就拣咗Bubble Tiramisu,果然好似tiramisu,咖啡味唔会好浓,如果加埋tiramisu 嘅话口感就更正喇~当谂紧另一杯饮咩好,餐厅经理就提议我吔试下佢吔呢日嘅"Surprise",佢每日都会配合当日吧天气或者其他因素调一款唔同嘅特饮,但唔会话畀客人知系咩,想畀客人一个惊喜(surprise),调完拎过嚟时先会介绍用咗咩材料。呢晚嘅surprise就用咗比较酸同开胃嘅材料 (包括青柠....) 调咗杯酸酸甜甜嘅特饮,适合番近排炎热嘅天气。真系又靓又特别又好饮。先叫咗个set dinner,配上是日汤,我吔就加咗$38转龙虾浓汤,以呢个价钱嚟讲可以话系正常,配埋香脆嘅面包条,唔错~唔系话高级餐厅,餐具当然唔系话好精美,但都有湿纸巾供应,对客人都几细心。除咗餐汤仲有香煎芝麻吞拿鱼配芒果沙沙,配埋啲沙律菜,细细碟

除咗餐汤仲有香煎芝麻吞拿鱼配芒果沙沙,配埋啲沙律菜,细细碟够精神,如果吞拿鱼煎耐啲就应该会更好味。

set dinner嘅主菜拣咗 "香煎美国下肩舺翼板牛扒配青胡椒汁",第一次见识下肩舺翼板,比一般牛扒少筋同肥膏,可以话系健康同口感更好之选。

遗憾嘅系牛扒系上碟时已经砌好,锁唔到肉汁之余仲令肉汁流哂出嚟,即刻令呢道菜扣咗好多分。

我吔另加咗个黑松露炒什菌嘅配菜,出奇地order完好快就有得食,应该唔似即煮而系将预先整好嘅加热,加上太多嘅蒜味盖过咗黑松露味,对呢个配菜有点失望。

另外散外咗一个主菜,本来想试特别啲嘅"未来汉堡",可惜呢晚卖哂,转试Portabello 嘅,唔可以话有惊喜,但就真系好味,厚厚嘅Portabello令整个汉堡好有口感,仲有烘过嘅面包,好有满足感,仲有伴碟嘅粗薯条都值得赞。
2019-08-12
2019-08-27 219 浏览
今日拣左间系黄大仙既餐厅,虽然叫Cafe,其实都系西餐厅嚟,食意粉/Pizza。环境餐厅位於现崇山商场地下,有室外室位,几有情调。Dinner Set餐汤及沙律:南瓜忌廉汤、香煎芝麻吞拿鱼配香芒莎莎 餐包系烘过既长包,食落微甜,配是日餐汤南瓜忌廉汤,用鸡汤煮成,颇为浓郁。香煎芝麻吞拿鱼配香芒莎莎用上生吞拿鱼,食落油腻度低,清新前菜。Dinner Set主菜:香辣新鲜蟹肉扁意粉 $186主菜拣左蟹肉扁意粉,蟹肉份量不少,配上龙虾汁,调味刚好,意粉挂到汁,蟹肉撕得幼身,每啖都食到,酱汁creamy,整体惹味。Dinner Set饮品:乳酸苏打 +$15(跟set原价减$15)友人叫左乳酸苏打,酸酸尾尾解下腻。意式芝士大啡菇扒汉堡配薯条 $88素食Burger,除左大啡茹,仲有蕃茄及mozzarella cheese。面包烘得十分脆口,有涂上牛油,有啲似猪仔包,大啡菇juicy,配上芝士,几浓味,薯条系粗薯不过略为唔够脆身。黑森林薄饼 $98由於朋友唔食肉,所以又叫左个菇Pizza,配料有菠菜、磨菇、Parmesan同mozzarella cheese 。其实嗌左先发觉同大啡菇扒汉堡有同工之

餐厅位於现崇山商场地下,有室外室位,几有情调。

Dinner Set主菜:香辣新鲜蟹肉扁意粉 $186
Dinner Set主菜:香辣新鲜蟹肉扁意粉

Dinner Set饮品:乳酸苏打 (跟set原价减$15)

友人叫左乳酸苏打,酸酸尾尾解下腻。

意式芝士大啡菇扒汉堡配薯条 $88

黑森林薄饼 $98
黑森林薄饼

由於朋友唔食肉,所以又叫左个菇Pizza,配料有菠菜、磨菇、Parmesan同mozzarella cheese 。其实嗌左先发觉同大啡菇扒汉堡有同工之妙,都系菌类放上面包,又系有蕃茄同芝士。Pizza都几大份,系平时食开既size,饼底同样烘得好脆,芝士、茄酱覆盖哂成块pizza,好饱肚。

Ice Bubble Tiramisu $38
Ice Bubble Tiramisu

见个名几特别就另外叫左呢杯Ice Bubble Tiramisu试下,成分有咖啡、榛子糖浆、白朱古力泡。外型好精致可爱,真系好似件Tiramisu Cake咁,面头既白朱古力泡味道唔重,咖啡味就好强烈,但因为有加榛子糖浆唔会觉得苦,几好饮亦几抵饮。

总括而言,无论单点定Dinner Set价钱合理,素食menu既定价仲比较低啲添,如果同行朋友系素食者都多选择,气氛、环境亦令人舒服。

附:餐牌
Ice Bubble Tiramisu
2019-08-24 87 浏览
今日去左现崇山探朋友👩🏻,顺便一齐食埋个饭。本来我提议去黄大仙中心睇下有咩食,佢话唔洗烦落楼下食,有一间好正嘅西餐厅。😏🌃落到去见到的确系几有情调,佢有个户外嘅位置,但又唔系露天嘅,所以都几好。🔥由於天气炎热,所以我地都系拣左室内位置坐。入面嘅环境都唔错。❤️Set dinner 都几好,不过选择就唔算多,我地又想食下佢其他野食,所以就咁叫左一个Set dinner 同另叫左个pizza 食。😋1️⃣餐汤+包无升级个汤,是日系忌廉粟米汤,都好好饮。2️⃣前菜- 香煎芝麻吞拿鱼配香芒沙沙👍🏼前菜好特别啊!吞拿鱼系生嘅,但边位就有煎香左嘅芝麻再加埋系上面嘅芒果肉,口感好特别。3️⃣香煎美国下肩舺板牛扒配青胡椒汁😋叫左五成熟,岩岩好!牛肉好正,肉汁足够,仲有薯菜同沙拉伴碟。😍4️⃣食肉兽薄饼🤤好多芝士,肉就有烟肉,辣肉肠同德国肠。5️⃣Double chocolate🍫朱古力上面仲有个雪糕啊🍦。6️⃣Today’s special❤️呢个系餐厅跟番客人口味去调配嘅饮品,所以个个都唔同啊!😗我同左佢讲我钟意甜嘅,咩水果都岩,唔钟意薄菏。佢就调左呢杯俾我,我好钟意啊! 主要系用Berry 去整!🔥

1️⃣餐汤+包
无升级个汤,是日系忌廉粟米汤,都好好饮。

2️⃣前菜- 香煎芝麻吞拿鱼配香芒沙沙👍🏼

3️⃣香煎美国下肩舺板牛扒配青胡椒汁😋

4️⃣食肉兽薄饼🤤
好多芝士,肉就有烟肉,辣肉肠同德国肠。

5️⃣Double chocolate🍫
朱古力上面仲有个雪糕啊🍦。

6️⃣Today’s special❤️
2019-08-09 387 浏览
猪手惊艳今晚来现崇山拜访朋友,她带我来到楼下的西餐厅解决晚餐。餐厅楼底高,座位间空间十足,阔落舒适,有室内及室外位置,现在是暑假,当然坐入面叹冷气啦,如果秋凉的话坐外面都唔错。跟朋友二人点了一个set dinner&意大利饭,再另外加个汤。南瓜汤:清甜的南瓜味,温润的质感,幸福的味道。野菌忌廉汤:汤上面放了似是用咖啡机打的奶泡,未见过咁样既餐汤,好有趣!搞均佢,饮一啖,菌味大爆发,是因为野菌吗?有种普通什菌汤没有的独特香味,加埋奶泡一齐饮,犹如喝掉一个魔幻故事。吞拿鱼他他:是什麽提升了鱼的味道?是黑白芝麻!原来芝麻同吞拿鱼系好朋友!龙虾意大利饭:龙虾肉已起了一大半,方便懒人,意大利饭虾味浓郁,似是用了虾壳来煮,又有蕃茄提鲜,最後清晒碟!德国蜜糖芥末烤咸猪手:上枱时我们的下巴掉了下来,这也太大碟了吧!说是三人份量都毫不夸张!猪手的皮好脆,肉的咸度刚刚好,入口一脆一嫩,好味到飞起,拼命地吃都仲净返好多,可以打包返去食多餐。柚子芝士蛋糕:清新的柚子完全中和了芝士的油腻,与朋友分享,格外美味。爱尔兰咖啡:咖啡跟酒本是苦,但不用怕,有cream在,苦中一点甜,人生莫过於此!
猪手惊艳

今晚来现崇山拜访朋友,她带我来到楼下的西餐厅解决晚餐。

南瓜汤:清甜的南瓜味,温润的质感,幸福的味道。

2019-07-31 378 浏览
一向对於黄大仙的印象都是停留在有庙有佛,再来每次拜完神後只有附近两个商场可逛逛吃吃。不以为意,黄大仙也有一些新兴的商场,同事这次带我去的店,正好在这个商场的底层,有露天座位,很有情调的西餐厅。店内很宽敞,可以容纳不少人,座位舒适。我们被安排在门口位置,面对大圆柱和外面露天茶座,风景无限。餐单方面,有pasta、pizza、Steak、Risotto等,最近诗兴的slow-cook也有,不过想吃stone bowl的话就要晚餐才能有了。不过,午餐menu更吸引,价钱相宜,份量也不错喔。我们点了两个午餐share,前菜方面除了炸虾以外各要了一份,最先到场的有粟米杂菌汤、烤土司、蟹子沙律和田园沙律,份量都不小喔。餐汤微温,味道刚刚好;烤土司跟了牛油,足够搽一整条,脆卜卜;蟹子沙律的蟹子比较少,沙律菜都比较抢,胜在新鲜,配搭酱料也美味。我很喜欢意大利饭的黏黏腻腻,可有嚼劲的米粒,满满的洋葱蒜香味,这个黑松露菌蟹肉带子意大利饭份量超乎我们想像,香味更融合了黑松露菌,带子好大颗,物超所值。肉眼扒要了三成熟配红酒烧汁,虽然薄切但没有过火,肉汁丰富,入口顺滑,而除了杂菜,还配了薯蓉。这里最特别的是午餐

不过,午餐menu更吸引,价钱相宜,份量也不错喔。

Starter

黑松露菌蟹肉带子意大利饭

香煎纽西兰肉眼扒8oz配杂菜

这里最特别的是午餐配特饮可减$15,当然不能放过这麽好的upgrade 机会,我点了个芒果之友。
店家用蜡烛座热写茶壶,顿时文青风,斟一杯茶,果香扑鼻而来,茶味很温和,当下觉得自己品味都上身了。
店员还很细心,看到茶壶斟剩三分一就主动添水,而因为下方一直在热着茶水,茶味在冲了两次白开水後,依然香浓。

芒果之友

另外加$28可以有甜品甜品的种类也不限类,我们当天就有紫薯、tiramisu、柚子芝士、榛子蛋糕。
柚子芝士偏甜少酸,紫薯相对比较甜,两件蛋糕,午餐的完美ending!

甜品

想不到在黄大仙这样的地区,也有这麽高质的西餐厅,值得推荐。
题外话:午餐後到商场一楼借厕所,看到门口有俗称“神沙机”的物体,各位饭後可以因应体重的增加而减少一下随身硬币的重量,不过,有10%的手续费喔。

黑松露菌蟹肉带子意大利饭
香煎纽西兰肉眼扒8oz配杂菜
芒果之友
2019-09-08 18 浏览
今日朋友生日黎到黄大仙既现祟山商场地下既Olive ERA试下😋 首先叫左石头锅既海鲜浓汤 $98 劲大碗 我同朋友3个人都够饮跟住黎到主菜啦 叫左鸡肉长通粉配蕃茄忌廉汁 $88 卖相好好 啲鸡肉好嫩滑 酱汁都非常入味 每一条长通粉都有好浓既蕃茄味😋最後叫左个食肉兽pizza $128 个菜名劲啱形容我地3个 😂 有6块 每一块都好大件 所有配料由其系芝士非常足 个底比较软身 小朋友都容易咬到 总括黎讲 间餐厅性价比都几高 野食吾贵 大件又饱肚 非常推荐大家黎食
今日朋友生日
黎到黄大仙既现祟山商场地下既Olive ERA试下😋

酱汁都非常入味 每一条长通粉都有好浓既蕃茄味😋

行过黄大仙谂住open rice下搵野食,见到li间好评咁多就谂住试下! 点知嘢食全部一般,8点半入座想order risotto,但系全部无晒话得返海鲜饭,仲推荐话海鲜饭好多人order,试完感想系真系好难食,唔新鲜之余又难食... 餐厅入面又有d蚊系咁飞,台凳又无抹乾净,唔系好舒服。不过不失得个咸猪手同龙虾汤,其它都真系几一般。见到咁多好评所以黎试下,但食完觉得完全唔値得有咁多好评,真系唔知今日失手定系买假评。

2019-09-02 45 浏览
虽然呢轮黄大仙都几乱下 不过都要间唔中落下街拍下拖仔☺️☺️今次就拣左呢间西餐厅食 因为平时都见好多人食晚饭 都未有机会去试😢今次就叫左香辣鸡翼配蜜糖蛋黄酱🤩 即炸好鸡翼好大只 再加埋芝味的蛋黄酱 一流👍🏻👍🏻我地叫左set dinner 咁就会送埋香煎吞拿鱼同汤 餐包🤩🤩个吞拿鱼好特别 因为酿完芝麻系边边 仲配上酸酸地的酱 好开胃👍🏻另外餐汤系甘荀汤 好浓呀🤤配上热辣辣即烘完餐包 好好食😚😚跟住就黎碟凯萨沙拉🥗菜好新鲜 所以食落更加好味 芝士仲用一块块去上 好厚料😍最估唔到系 佢个玛格丽特pizza做得咁出色👍🏻👍🏻厚度适中 咬落好脆口 芝士味浓 好想平时外卖返屋企食🤩🤩呢个真系必点另外我地叫左个set dinner ge牛到喇 要左5成熟 不过头尾都煎得比较熟 可以改进 不过牛肉味好香浓 淡淡咬落都好多肉汁 好食🥳☺️另外叫左杯特饮Oreo沙冰 味道比想像中好饮 同埋都几香浓 唔错🤩👀到最後埋单先发现 原来呢间有做到会嫁 好开心呀😍😍咁到时大时大节 我地可以叫到会 又近又方便🥳🥳🥳🥳同埋服务员很细心 中间会主动加水同换碟 值得一赞👍🏻👍🏻

另外餐汤系甘荀汤 好浓呀🤤配上热辣辣即烘完餐包 好好食😚😚

同埋服务员很细心 中间会主动加水同换碟 值得一赞👍🏻👍🏻

2019-08-29 33 浏览
今天来到朋友在现祟山的家,於是打算在附近食饭。朋友介绍楼下有间西餐厅,於是就方便D落楼下食好了。估唔到,餐厅气氛都好好,感觉几高级!餐牌上既选择都好多呢,除左main menu仲有dinner menu,会配上一套前菜,餐汤同饮品。我朋友就叫左set dinner,而我就散叫。呢个系跟餐既餐汤同埋前菜,餐汤系南瓜汤,店员好贴心地比多个碗我地share。我自己就好钟意呢个南瓜汤,甜度岩岩好。跟餐既包佢比左两条,我地可以一人一条,几好。前菜系烧吞拿鱼配芒果莎莎酱,几清新,吞拿鱼齐食得出新鲜,配合埋fruity既酱汁系几开胃既!而餐饮我地都分别转左做特饮,右边系朱古力oreo milkshake,左边系芒果香蕉millkshake!两杯都好饮,我自己比较钟意果味,就钟意芒果个杯多D。另外加多左一个小食,系薯丝炸虾。几抵食,以呢间餐厅既价位黎讲,只系$32,炸得够脆又唔会太油,入面既虾真系啖啖肉,配埋佢比既泰式辣酱,如果送酒应该几正。蕃茄鲜蟹肉扁意粉Set dinner既主菜我地叫左呢个蕃茄建蟹肉扁意粉,蟹肉份量十足,茄汁亦做得够味。可能佢系真系用鲜蟹肉,所以个意粉真系有D海水咸味,感觉真系好

蕃茄鲜蟹肉扁意粉
Set dinner既主菜我地叫左呢个蕃茄建蟹肉扁意粉,蟹肉份量十足,茄汁亦做得够味。可能佢系真系用鲜蟹肉,所以个意粉真系有D海水咸味,感觉真系好似食紧啖啖海鲜咁。但我自己就略嫌佢有点浓味,朋友就觉得ok。

龙虾意大利饭
呢碟risotto上枱个阵我真系哇左一声,条龙虾尾整得好靓,完全系高级西餐厅既水准黎!龙虾尾应该用牛油煎过,好香,肉质亦都非常实净,食得出系新鲜的。个饭略嫌煮得有点太过淋,不过酱汁浓淡恰到好处。

埋单唔洗500蚊以呢个格调既餐厅同埋呢个地段,我认为住系附近既街坊可以黎一试!
2019-08-26 28 浏览
打风嘅时候, 妈咪话唔想煮饭, 所以就去左屋企附近搵食, 不过开嘅舖头唔多, 所以就去左之前食过,觉得唔错嘅「Olive ERA」。 我地叫左一份set dinner同散叫左客意大利饭。 点完菜之後, 店员就送上免费餐包。 是日餐汤为粟米忌廉汤 入口顺滑,有粒粒粟米系里面。 香煎芝麻吞拿鱼配香芒沙沙 吞拿鱼刺身嘅四边略为煎香, 中间保持鲜嫩肥美, 淋上香芒沙沙,香甜醒胃, 作为头盘最适合不过! 香煎美国🇺🇸下肩舺翼板牛扒配青胡椒汁(8oz)($246) Medium rare 熟成度拿捏得不错, 切开还有血水渗出黎, 肉质软嫩味美, 伴碟仲有沙律菜、薯条🍟, 厚切薯条微脆,内里的薯肉软绵~ 龙虾意大利饭($178) 有大大只龙虾,卖相好吸晴👀, 意大利饭份量好多, 但口感比较软腍,唔系小编杯茶, 不过胜在几入味,味道不错。 香煎美国下肩舺翼板牛扒配青胡椒汁(8oz)
打风嘅时候,
妈咪话唔想煮饭,
所以就去左屋企附近搵食,
不过开嘅舖头唔多,
所以就去左之前食过,觉得唔错嘅「Olive ERA」。
我地叫左一份set dinner同散叫左客意大利饭。
点完菜之後,
店员就送上免费餐包。
粟米忌廉汤
是日餐汤为粟米忌廉汤
入口顺滑,有粒粒粟米系里面。

香煎芝麻吞拿鱼配香芒沙沙
吞拿鱼刺身嘅四边略为煎香,
中间保持鲜嫩肥美,
淋上香芒沙沙,香甜醒胃,
作为头盘最适合不过!
香煎芝麻吞拿鱼配香芒沙沙
香煎美国🇺🇸下肩舺翼板牛扒配青胡椒汁(8oz)($246)
Medium rare 熟成度拿捏得不错,
切开还有血水渗出黎,
肉质软嫩味美,
伴碟仲有沙律菜、薯条🍟,
厚切薯条微脆,内里的薯肉软绵~
香煎美国下肩舺翼板牛扒配青胡椒汁(8oz)
龙虾意大利饭($178)
有大大只龙虾,卖相好吸晴👀,
意大利饭份量好多,
但口感比较软腍,唔系小编杯茶,
不过胜在几入味,味道不错。
粟米忌廉汤
2019-08-19 29 浏览
🐷🐷🐷🐷🐷▪️蟹肉扁意粉 ($186)蟹肉扁意粉,一上菜就闻到浓浓的蟹肉味,蟹肉酱汁好鲜甜,扁意粉都好有口感,配搭得天衣无缝。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️食肉兽薄饼 ($128)薄底pizza,pepperoni and Italian sausage味道好夹,饼底烤到好脆,配上大量的bacon 和芝士,有口感又好味,再加上火箭菜的独特香味,令到各种肠的味道更加突出,好值得一试,依个价钱黎讲cp值几高!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️Milko special ($68)根据客人口味同喜好为客人度身调配既。最下层系strawberry jam, 绿色既系薄荷汁,黄色既系菠萝汁,白色泡泡系明治牛奶泡, 饮既时候要搅拌均匀,味道有少少酸,唔系太甜,系比较开胃的饮品。〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️▪️柚子芝士蛋糕 ($25)几特别, 唔系好甜,又有柚子粒,芝士好绵,吃到口有好清新的柚子香味,正👍〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️📍Olive ERA (黄大仙)黄大仙睦邻街8号现崇山商场地下G1-G2号舗
🐷🐷🐷🐷🐷
▪️蟹肉扁意粉 ($186)

▪️食肉兽薄饼 ($128)

▪️Milko special ($68)

▪️柚子芝士蛋糕 ($25)

📍Olive ERA (黄大仙)
黄大仙睦邻街8号现崇山商场地下G1-G2号舗
香煎美国下肩胛翼板牛扒配青胡椒汁🛩️🥩💲246(Dinner Set)龙虾浓汤🦐 💲38(跟餐)海胆扁意粉配椰香海鲜浓汁🍝 💲128黑松露杂菌🍄 💲38✅ 下肩胛翼板唔系咁常见 脂肪分布好平均🗺️ 整块肉质都好柔软☁️ 所以食既时候无需切走任何脂肪或筋😤 至於肉味个人认为比较独特 值得一试🤔✅ 微温既海胆夹埋意粉既椰香🥥 令人有一试再试既冲动💥✅ 由於我地唔食蒜蓉亦唔知黑松露杂菌本身会有蒜😭 最後上枱时窒左窒 店员都乐意帮我地重新炒过碟👍🏻🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♂️👅Taste:3.75/5💰CP值:3.5/5🙋🏻‍♀Service:4/5👁‍🗨Stylishness:3.5/5
龙虾浓汤🦐 💲38(跟餐)
海胆扁意粉配椰香海鲜浓汁🍝 💲128
黑松露杂菌🍄 💲38

✅ 微温既海胆夹埋意粉既椰香🥥 令人有一试再试既冲动💥

👅Taste:3.75/5
💰CP值:3.5/5
🙋🏻‍♀Service:4/5
👁‍🗨Stylishness:3.5/5
2019-08-15
$247.5 (晚餐)
2019-08-17 21 浏览
黄大仙应该系呢排最热门嘅地区现崇山一带更加系热中之热今晚要去嗰边探朋友 本身有谂过唔去嘅但朋友话介绍我食好西 而且仲话其实好安全 好啦一於照原定计划啦餐厅喺地下有室外同室内紧系拣入面啦 有冷气嘛!Happy hour 时间 有cocktail 买一送一抵!即刻嗌咗两杯!仲叫咗个鱿鱼须同pizza送酒同埋一个set dinner是日餐汤大蒜薯蓉忌廉汤几好饮 初初仲谂住会好重蒜味添煎吞拿鱼配香芒沙沙吞拿鱼加上芝麻 香口得黎口感亦好软滑配上酸酸甜甜嘅芒果 更能带出咗吞拿鱼嘅鲜甜黑森林薄饼系杂菇加菠菜苖饼底香脆 d芝士仲好有拉丝嘅效果添D餐 香煎美国下肩胛翼板牛扒叫咗五成熟 侍应话呢个部位系食口感火喉控制得好好食到好浓嘅肉味亦充满咁保留到肉汁肉质鲜嫩带有嚼劲餐厅方面仲好贴心咁切好咗咁上枱添正鱿鱼须鱿鱼好肥美外脆内嫩好有口感唔会炸到好硬好乾又系好好味本来仲有杯餐饮但食得太饱 连甜品都无叫放弃咗😂😂😂朋友果然无介绍错👍🏿
黄大仙应该系呢排最热门嘅地区
现崇山一带更加系热中之热
今晚要去嗰边探朋友 本身有谂过唔去嘅
但朋友话介绍我食好西 而且仲话其实好安全
好啦一於照原定计划啦

餐厅喺地下
有室外同室内
紧系拣入面啦 有冷气嘛!

Happy hour 时间

甜品都无叫
放弃咗😂😂😂

朋友果然无介绍错👍🏿

2019-08-15 32 浏览
今日同朋友去左近黄大仙附近嘅现崇山度食嘢。呢度有间西餐厅,装修都几靓,空间十足,又有室内及室外位置,今日梗系拣坐室内。如果唔系会热死!我地二人都各点了一个set dinner, 价钱相宜,份量也不错呢!今日嘅餐汤系忌廉汤,加吞拿鱼沙律吞拿鱼边沾了黑芝麻,新鲜而且好肥美德国蜜糖芥末烤咸猪手咸猪手烤得刚刚好,猪手的肉质很嫩滑。
入口肉汁都几多,外层脆又烟韧!配上蜜糖都好味。猪手的皮好脆,入口一脆一嫩。大啡茹扒汉堡配薯条估唔到块茹咁大,又新甜,真系岩哂食素人士。柚子芝士蛋糕柚子味道很清新,中和了芝士的油腻。北海道牛奶蛋糕牛奶味完全唔会苏,cream仲打得好滑!野莓之森夏天大热天时饮,真系好清新同劲解渴!热鲜果茶虽然有点带酸,但好易入口,几好饮。
今日同朋友去左近黄大仙附近嘅现崇山度食嘢。

今日嘅餐汤系忌廉汤,加吞拿鱼沙律
吞拿鱼边沾了黑芝麻,新鲜而且好肥美

德国蜜糖芥末烤咸猪手
咸猪手烤得刚刚好,猪手的肉质很嫩滑。

大啡茹扒汉堡配薯条

估唔到块茹咁大,又新甜,真系岩哂食素人士。

柚子芝士蛋糕
柚子味道很清新,中和了芝士的油腻。

北海道牛奶蛋糕
牛奶味完全唔会苏,cream仲打得好滑!

野莓之森
夏天大热天时饮,真系好清新同劲解渴!

热鲜果茶
虽然有点带酸,但好易入口,几好饮。