2023-03-22
呢日黎到觀塘食呢間私房菜, 唔係朋友介紹我都真係唔識黎, 私房菜既位置都係要上樓, 因為朋友升職所以另一位友人就專成搵左呢間私房菜同佢慶祝! 我地一行4人, 入到餐廳其實私隱度比起一般餐廳真係高好多, 每枱之間都有落簾又或者係用屏風相隔~ 我地食既係4位嘗味$1638 餐, 入面有好多野食, 我地4個都食到捧住個肚走~ 佢既前菜好精緻, 係本地水耕菜伴芝麻醬、雙色墨魚仔、茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子, 水耕菜好爽甜! 墨魚仔夠哂彈牙! 茄子唔會炸到索哂D油, 同埋佢既醬汁都好好味! 另外仲上左甜酸齌同埋雲耳~ 之後就係燉湯,佢有兩款, 一款係哈蜜瓜螺頭黑毛豚肉湯, 另一款係川貝貝陳皮海底椰鱷魚肉湯,兩款都勁清甜好味! 超足料, 我中意鱷魚肉湯多D! 之後就係油炸馬友, 配埋佢個汁真係好好味, 馬友炸到脆卜卜, 點汁後食到我停唔到口! 然後就係佢既蝦球水芙蓉, 水芙蓉係用蛋白做, 勁滑,滑到你唔信! 士多啤梨黑豚排骨勁大舊,如果可以切開上就會易食D, 但士多啤梨醬既味道同排骨好夾! 跟住盲係江南百花雞, 估唔到雞皮咁脆, 另一面仲可以釀埋肉, 真係令人好驚喜! 再黎就係有機菠菜, 菠
然後就係佢既蝦球水芙蓉, 水芙蓉係用蛋白做, 勁滑,滑到你唔信! 士多啤梨黑豚排骨勁大舊,如果可以切開上就會易食D, 但士多啤梨醬既味道同排骨好夾! 跟住盲係江南百花雞, 估唔到雞皮咁脆, 另一面仲可以釀埋肉, 真係令人好驚喜! 再黎就係有機菠菜, 菠菜超甜! 食到我地停唔到! 之後就係糖心黑蒜炒飯, 真係超正! 食到呢度其實都好倔, 但估唔到我仲食得落個甜品,係薑汁芝麻湯圓! 圓滿結束!