2021-10-25 31 浏览
今日同事想食Burger,於是就去銅鑼灣Fashion Walk 食Burgerroom,由銅鑼灣港鐵站行去大約5-6分鐘。餐廳分室外同室內, 我地就坐室內, 店員帶入座後。 望下餐牌除左牛肉漢堡外,重有魚,海鮮,雞,鴨,連素都有, 真係食乜都得。今日叫左2個午市漢堡套餐:鵝肝牛肉漢堡大烤菇鱈魚柳漢堡套餐+$30配薯條及飲品2個漢堡份量, 好似層層疊咁高, 點食先好?不過廚師好有心絲,將個漢堡中間切開左, 裡面的材料,一眼望哂,睇見都流口水。 鵝肝牛肉漢堡, 鵝肝煎得香口, 入口即溶, 膽固醇爆標都唔怕啦。牛肉生熟程度剛好, 有肉汁流出, 不過食到成手係。大烤菇鱈魚柳漢堡, 大菇味道超濃, 香味十足, 鱈魚估唔到咁嫩滑, 真係做到外脆內嫩滑。 最精彩係,鱈魚係有肉汁, 真係咁都得? 呢個鱈魚下次要再encore。

今日叫左2個午市漢堡套餐:
鵝肝牛肉漢堡
大烤菇鱈魚柳漢堡

套餐+$30配薯條及飲品

2個漢堡份量, 好似層層疊咁高, 點食先好?